Iohannis - Merkel întâlnire. Ce se discută

Iohannis - Merkel
Iohannis - Merkel

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München, Republica Federală Germania.

Președintele României va deschide, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de Cancelarul Federal al Germaniei, Angela Merkel, și de Președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah Elsisi, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține în prezent Președinția Uniunii Africane. Agenda actualei ediții cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv privind relația transatlantică, prioritățile NATO, viitorul proiectului european și cooperarea dintre Uniunea Europeană și NATO.

Conferința internațională de Securitate de la München este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reunește, încă din 1963, lideri și factori de decizie importanți în materie de securitate și apărare. Conferința reprezintă un reper esențial al dezbaterilor din domeniul securității la nivel european și euro-atlantic și permite dezbateri și schimburi de idei informale pe teme care țin atât de actualitate, cât și de perspectivă.

Vezi şi: SUA ”shutdown”. Acord între congresmenii americani

Vrei sa vinzi sau să cumperi o locuință? Când trebuie să nu o faci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel