Ioan Lascău ar fi avut legături cu Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF

Ioan Lascău, fostul șef al Finanțelor Publice Bihor, extraădat din SUA, ar fi avut relații cu Sorin Blejnar, fostul șef al Fiscului. Potrivit unor surse, în conturile secrete ale lui Lascău ar fi fost descoperite circa 80 de milioane de dolari. 

Pe data de 20 mai, anul acesta,  ofiţerii care se ocupă de imigraţie şi vămi l-au arestat la locuinţa sa din Phoenix, Arizona, pe Ioan Lascău, iar un judecător pentru imigraţie a ordonat extrădarea lui în România la 13 iunie. Fostul șef al  Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor a fost condamnat în România pentru spălare de bani şi luare de mită. El a fugit din România după condamnarea sa, în martie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar la scurt timp după aceasta Interpol a alertat autorităţile în legătură cu trecutul său infracţional.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Lascău este judecat în continuare și pentru trafic de influență. Dacă inițial el a primit șapte ani pentru trafic de influență la Tribunalul București, în apel, judecătoarea Veronica  Cîrstoiu, arestată în acest moment pentru șpaga de 1,2 milioane de euro primită de la Dinel Staicu, l-a achitat pe Lascău. În momentul în care ÎCCJ au constata această discrepanță au tfrimis procesul la rejudecare, iar procesul se va relua în luna septembrie, atunci când Ioan Lascău va fi prezentat în fața judecătorilor.

Potrivit informațiilor judiciare, conturile lui Ioan Lascău din SUA ar fi fost alimentate și de Sorin Blejnar. În SUA, procedure este mai greoaie atunci când este vorba despre descoperirea unor surse atât de mari de bani. Este vorba despre 80 de milioane de dolari. Din această cauză Lascău a fost ținut în detenție atât de mult timp în SUA. Autoritățile americane au dorit să se lămurească despre proveniența acestor sume de bani, arată RTV.

Prin aducerea în țară a lui Lascău, este posibil ca anchetatorii să dea și de firul dispariției lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, de care nu se mai știe nimic de mai bine de un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel