Investiţii în sănătate: Sediu administrativ pentru Spitalul Județean de Urgență Tulcea

În ședința din luna decembrie, consilierii județeni din Tulcea sunt chemați să voteze un proiect de hotărâre referitor la o nouă investiție în Spitalul Județean de Urgență Tulcea. 

Este vorba despre sediul administrativ al unității sanitare, o lucrare esențială în contextul în care spitalul tulcean este beneficiar al unui număr de șapte proiecte de investiții cu fonduri europene (în valoare de peste 300 milioane de lei), fiind necesară, așadar, reorganizarea spațiului.

Consilierii județeni tulceni, reuniți în ședința ordinară din data de 21 decembrie 2021, vor vota proiectul referitor la aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Sediu administrativ Spitalul Județean de Urgență Tulcea”.

„În prezent, Spitalul Județean Tulcea se află într-o profundă reorganizare și modernizare, prin implementarea unor proiecte din fonduri europene pentru reorganizarea tuturor secțiilor medicale. Întreaga structură a spațiilor și clădirilor existente în cadrul incintei Spitalului Județean de Urgență Tulcea va suferi modificări și/sau extinderi. Aceste modificări nu cuprind și nu acoperă, însă, și necesitățile actuale cât și viitoare ale aparatului administrativ. Astfel că prin actualul proiect se propune o soluție de rezolvare a deficienței de spații administrative, prin construirea unui corp de clădire individual, care să satisfacă toate necesitățile funcționării corpului administrativ“, se arată în proiectul de hotărâre.

Clădirea se va ridica se va construi pe spațiul aflat între corpul A al Spitalului Județean Tulcea și strada Biruinței, iar parterul clădirii va fi accesibil din incinta spitalului, unde va rămâne și accesul principal pentru majoritatea utilizatorilor.

Construcția se va dezvolta pe cinci niveluri, demisol, parter și trei etaje superioare și este dimensionată pentru a răspunde cerințelor pentru aparatul funcțional.

Lucrările vor costa peste 9 milioane de lei și vor fi gata în termen  de 18 luni, conform studiului de fezabilitate.

Investiții în Spitalul Județean de Urgență Tulcea

Cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județul Tulcea este beneficiar al șapte proiecte finanțate cu fonduri europene, cea mai amplă investiție implementată, la momentul actual, fiind cea de „Reabilitare, modernizare și extindere a Spitalului Județean de Urgență Tulcea “, în valoare de 220 de milioane de lei, lucrările urmând să fie gata la finalul anului 2023.

De asemenea, vor fi investite aproape 62 milioane de lei în proiectul referitor la „Reabilitare și modernizare Ambulatoriu Tulcea“.

Pentru „Eficientizarea energetică a clădirii - Spital boli contagioase Tulcea“ va fi implementat un proiect cu finanțare europeană în valoare de 17,7 milioane de euro, iar pentru „Eficientizarea energetică a clădirii - Spital TBC Tulcea“, un proiect în valoare de 17,8 milioane de lei.

De asemenea, vor fi investite 7,6 milioane de lei pentru proiectul de „Reabilitare și extindere funcțională Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Spitalul Județean de Urgență Tulcea“.

Spitalul Județean de Urgență Tulcea este și beneficiarul unor proiecte transfrontaliere, ambele în valoare de peste 4 milioane de euro: „Infrastructura transfrontalieră de sănătate („Reabilitare și modernizare stație centrală de sterilizare și sala de operație ortopedie – Spitalul Județean de Urgență Tulcea)“ și CLEAN RIVER (Stații de epurare și reabilitare rețele de canalizare – Spitalul Județean de Urgență Tulcea).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel