Invazie de căpuşe criminale în parcurile din Capitală. Primăria nu dă ok-ul pentru începerea deparazitării

capuse
capuse

Parcurile bucureştene au fost invadate în aceste zile de căpuşe. Cea mai mare problemă este cea cu căpuşele care vor fi contactate de câinii maidanezi, dar Primăria nu dă acordul celor de la Vier Pfoten să înceapă dezinsecția în rândul maidanezilor. Pericolul în acest moment este dublu: o singură muşcătură a căpuşelor poate duce la orbire sau chiar la paralizie totală. În tot acest timp firmele care ar trebuie să stropească cu soluţii deparazitante se arată neputincioase şi spun că vor da degeaba cu soluţie pentru că va veni ploaia şi le va spăla.

"Evident că dacă am avea acordul să începem am face şi deparazitare internă şi exrternă. Dar tot stăm aşa în stand-by, deşi am ne-am oferit ajutorul gratuit către Primărie, dar nu au un spaţiu să ne dea unde să ne desfăşurăm activitatea. De anul trecut tot aşteptăm şi nimic. Ne tot duc cu vorba, că semnăm, că facem şi touşi nimic", a declarat Kuki Bărbuceanu, coordonatorul Vier Pfoten.

Pericolul ridicat de căpuşe a fost sesizat într-un raport al unei Comisii Interministeriale pentru Sănătate Publică. Cu toate acestea abia acum încep să se ia măsurile necesare pentru a deparazita spaţiul verde din parcuri. "Ştiţi cum e şi cu raportele astea, ba sunt, ba nu sunt. Să stropească ei măcar iarba şi tot e bine, că măcar ar fi o măsură. Dar ar trebui conştientizată populaţia printr-o campanie masivă de informare. Aşa se duce unul cu un Bichon de 500 de euro şi îi dă drumul prin parc. Un astfel de câine riscă să moară de la muşcătura de căpuşe", a mai spus Bărbuceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel