Întors de pe front, Kadîrov îi cere lui Putin să folosească arme nucleare 

Kadîrov are vilă în Dubai și avion personal, pe lângă bocancii Prada cu care defilează. „Alah dă. Nu știu, de undeva apar banii” / Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng
Kadîrov are vilă în Dubai și avion personal, pe lângă bocancii Prada cu care defilează. „Alah dă. Nu știu, de undeva apar banii” / Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng

 Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de 'arme nucleare de mică putere' în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul strategic Liman, transmit Reuters şi AFP.

'După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere', a scris Kadîrov într-o postare pe Telegram.

'Trebuie desfăşurată operaţiunea militară specială în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne', a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Mocova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

'Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de comunitatea occidentalo-americană', care a 'acţionat mult împotriva noastră', a mai scris Kadîrov.

Kadîrov, furios după pierderea nodului Liman



Într-un mesaj virulent, el a regretat că general-colonelul responsabil de operaţiunile din jurul Limanului, Aleksandr Lapin, 'nu le-a furnizat comunicaţiile, interacţiunea şi aprovizionarea cu muniţii necesare' soldaţilor implicaţi în apărarea acestui oraş, de unde ruşii s-au retras sâmbătă în beneficiul ucrainenilor.

Liderul cecen, care conduce cu o mână de fier republica din Caucaz, a pus la îndoială lanţul de comandă. 'Nepotismul în armată nu va conduce la nimic bun. Nu există loc pentru nepotism în armată, mai ales în momentele dificile', a insistat el.

Dinamica trupelor Kievului pe teren de la declanşarea contraofensivei la începutul lui septembrie a împins Rusia să anexeze de urgenţă patru regiuni ucrainene şi să decreteze mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili.

De la ce a pornit furia lui Kadîrov împotriva Occidentului

Ramzan Kadîrov, conducătorul Republicii Cecenia din Federaţia Rusă, acuza în 2020 serviciile secrete străine de implicare în asasinarea recentă a unor dizidenţi ceceni refugiaţi în Europa, transmite AFP.

"Bloggeri care activeză în numele pseudo-patriotismului au fost sau vor fi victime ale serviciilor secrete care acţionează împotriva Rusiei şi în special împotriva mea", a susţinut Kadîrov într-un mesaj pe Telegram. El a menţionat doi bloggeri ceceni, Mamihan Umarov şi Imran Aliev, cunoscuţi sub pseudonimele Anzor din Viena şi Mansur Starîi (Bătrânul Mansur), asasinaţi anul acesta în Austria şi Franţa.

Umarov, în vârstă de 43 de ani, un critic al regimului de la Groznîi, care ceruse azil politic, a fost găsit mort lângă Viena, având pe corp urme de gloanţe. În 2017, el fusese martor într-un proces de omor din Ucraina. Poliţia austriacă a arestat după moartea sa doi suspecţi originari din Cecenia. Cotidianul independent rus Novaia Gazeta a scris despre Umarov că este un "duşman personal" al lui Kadîrov.

Aliev, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit în ianuarie ucis cu lovituri de cuţit într-o cameră de hotel din Lille, în nordul Franţei.

În februarie 2020, un alt blogger cecen, Tumso Abdurahmanov, a fost atacat în Suedia. În 2009, dizidentul Umar Israilov a fost ucis pe o stradă din Viena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel