Interviu Obama-prințul Harry. Avertismentele fostului președinte

foto: captura video BBC
foto: captura video BBC

Fostul președinte al SUA, Barack Obama, a avertizat împotriva utilizării iresponsabile a social media, într-unul dintre rarele sale interviuri după încheierea mandatului.

El a avertizat că astfel de acțiuni distorsionează înțelegerea oamenilor a problemelor complexe și susține răspândirea dezinformării.

"Toți liderii lumii trebuie să găsească modalități prin care să putem recrea un spațiu comun pe internet", a spus el.

Obama a fost invitatul prințului Harry la BBC, emisiunea Radio 4 Today.

Printul Harry este una dintre numeroasele figuri proeminente care a susținut emisiuni la BBC în perioada de Crăciun.

Fostul președinte și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un viitor în care faptele sunt publicate, iar oamenii doar citesc și ascultă lucruri care le întăresc propriile păreri.

"Unul dintre pericolele internetului este că oamenii pot avea realități complet diferite. Ele pot fi incluse în informații care întăresc prejudecățile lor actuale. Întrebarea are legătură cu modul în care folosim această tehnologie într-un mod care să permită mai multe voci, să permită o diversitate de opinii, dar care să nu ducă la o balcanizare a societății și a permite căi de a găsi un punct de vedere comun", a spus el.

Probleme care apar la discuțiile față în față

Donald Trump, succesorul lui Obama, este un utilizator prolific al Twitterului, dar Obama nu i-a menționat numele. Donald Trump a fost acuzat că folosește prea mult Twitter pentru o gamă restrânsă de utilizatori, deși susține că îi permite să se conecteze direct cu poporul american.

Obama a sugerat că discuțiile față în față ar ajuta la contracararea opiniilor extreme.

"Social media este un instrument foarte puternic pentru oamenii cu interese comune ca să se contacteze, să se cunoască și să se conecteze. Dar atunci este important ca ei să se cunoască și off-line, să se întâlnească într-un pub, la biserică, să se întâlnească pe stradă și să se cunoască reciproc."

"Adevărul este că totul pare simplu pe internet, dar atunci când întâlnești oamenii față în față se dovedește că totul devine complicat", a mai spus fostul președinte Barack Obama în interviul cu prințul Harry la BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel