INTERDICȚIE de ULTIMĂ ORĂ în Canada. Armele nu mai sunt autorizate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Armele de foc de tipul celor de asalt au fost interzise în Canada cu efect imediat, a transmis premierul Justin Trudeau, vineri.

Armele de foc de tipul celor de asalt au fost interzise în Canada cu efect imediat, a transmis premierul Justin Trudeau, vineri, conform CNN.

Decizia a venit la mai puțin de două săptămâni după cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a țării, când un atacator din Noua Scoție a ucis 22 de persoane într-un carnaj care a durat 12 ore.

Explicațiile premierului

„Nu îți trebuie un AR-15 pentru a îngenunchea o căprioară", a spus premierul, într-o conferință de presă din Ottawa. „Așadar, cu efect imediat, nu mai este permis să cumperi, să vinzi, să transporți, să imporți sau să folosești arme de asalt de tip militar în această țară".

Poliția a spus că ucigașul avea câteva pistoale semi-automate și cel puțin două puști semi-automate, una dintre care era descrisă de un martor drept o armă de asalt de stil militar.

„Aceste arme sunt făcute pentru un singur scop, cu un singur motiv, să ucizi cel mai mare număr de oameni în cel mai scurt timp. Nu există folosință pentru asemenea arme în Canada", a continuat Trudeau.

Interzicere imediată, perioadă de acomodare de doi ani

Interzicerea este imediată, însă eliminarea armelor va fi subiectul unei perioade de doi ani. Trudeau a zis că va exista un fel de compensație, însă armele pot fi exportate și vândute după o anumită licență obținută.

Trudeau a spus că „gândurile și rugăciunile" pentru victimele uciderilor în masă nu sunt suficiente, așa că guvernul a luat decizia fără a sta pe gânduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel