Interceptarea discuţiilor dintre SRS, Chirieac şi Cătălin Macovei - ilegală

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a finalizat plângerea penală depusă de Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac referitoare la interceptarea ilegală a unor discuţii între aceştia şi şeful ANI, Cătălin Macoveni şi, deşi a constatat ilegalitatea, a dispus neînceperea cercetărilor.

Astfel, în răspunsul adresat plângerii penale formulate de cei doi jurnalişti, Parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale, deoarece nu a fost încălcată nicio lege pentru că nu au fost implicaţi salariaţi ai serviciilor secrete. „Cu privire la infr. prev. de art.21 alin.2 din Legea nr. 51/1991, întrucât s-a stabilit că nu au existat solicitări ale serviciilor de informaţii pentru monitorizarea numiţilor Sorin Ştefan Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac, rezultă că nu pot fi implicaţi salariaţi ai serviciilor de informaţii care să divulge date privind viaţa particulară a unor persoanecunoscute incidental în cadrul punerii în aplicare a unor măsuri autorizate, motiv pentru care urmează să se dispună neînceperea urmăririi penale“, se arată în rechizitoriul întocmit de procuror.

„Solicitând procurorilor să afle cine a încălcat legea, pentru ca aceştia să fie, tot conform legii, sancţionaţi în mod corespunzător. Şi ce descoperire face procurorul şef de birou Ovidiu Nistor, care pretinde că a cercetat cazul, fără să ne fi chemat niciodată în faţa domniei sale? Că nu a existat nicio aprobare de interceptare a mea sau a lui Bogdan Chireac. Ca atare, interceptarea este ilegală“, scrie Sorin Roşca Stănescu pe blogul personal.

Cu alte cuvinte, deşi se constată că este vorba de interceptări ilegale, procurorii nu continuă cercetările.

„Cred că această rezoluţie pe care tocmai am primit-o de la Parchet este unică în analele Justiţiei române. Adică o ruşine“, consideră Sorin Roşca Stănescu.

„Observ că atunci când procurorii constată o ilegalitate, nu se mai consideră obligaţi să demareze cercetări în acest sens“, a declarat Bogdan Chirieac referitor la soluţia procurilor,

Un alt motiv invocat de procurori pentru neînceperea urmării penale este faptul că discuţia a avut loc faţă în faţă şi nu a fost vorba de o convorbire sau comunicare efectuată „prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă“

Vezi aici Rezoluţia întocmită de procurori în cazul plângerii efectuate de Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel