Inter Milano, cu un pas în finala Ligii Campionilor, după 2-0 cu AC Milan - Video

FOTO: facebook.com/Inter
FOTO: facebook.com/Inter

Inter Milano a făcut un pas important spre finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe AC Milan cu scorul de 2-0 (2-0), miercuri seara, pe stadionul San Siro, într-un meci considerat în deplasare, în prima manşă a semifinalelor.

VIDEO

 Inter s-a impus în Derby de la Madonnina prin golurile marcate de Edin Dzeko (8), Henrih Mhitarian (11), dar a avut şansa de a câştiga şi mai clar şi de a tranşa calificarea. Nerazzurri au avut un început formidabil de meci, cu două goluri în primul sfert de oră şi alte ocazii mari ratate în faţa unei formaţii în degringoladă. Inter a deschis scorul în min. 8, când bosniacul Edin Dzeko a reluat din voleu de lângă Davide Calabria, la cornerul executat de Hakan Calhanoglu.

Echipa antrenată de Simone Inzaghi şi-a dublat rapid avantajul, în min. 11, când Dimarco a centrat în marginea careului, Lautaro Martinez a lăsat mingea pentru Mhitarian, iar armeanul l-a învins pe Maignan cu un şut pe centrul porţii. Inter a fost aproape de golul al treilea, dar turcul Hakan Calhanoglu (ex-AC Milan) a şutat în bară de la circa 25 de metri (16), faza a continuat iar şutul lui Mhitarian a fost apărat de Maignan.

Internazionale a creat din nou pericol prin Dzeko (24), însă bosniacul a fost imprecis de data aceasta. AC Milan a trecut prin noi emoţii şi în min. 31, când arbitrul a dictat penalty pentru Inter, la un duel între Kjaer şi Lautaro Martinez, însă a revenit asupra deciziei după vizionarea reluărilor video. Rossoneri au reuşit să echilibreze disputa în finalul primei reprize şi au început partea secundă destul de avântat, însă Brahim Diaz a şutat periculos, însă pe lângă poartă (49), iar coechipierul său Junior Messias (51) a ratat o ocazie şi mai mare.

În careul celălalt, Maignan s-a remarcat în min. 53, salvându-şi echipa de la un nou gol, în faţa lui Dzeko. Cea mai mare şansă a echipei antrenate de Stefano Pioli a fost ratată de Tonali (63), care a şutat din marginea careului, dar balonul a lovit bara. Ultima parte a meciului a fost o zbatere pe uscat a gazdelor, care nu au reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol la poarta lui Onana, singurul şut expediat de AC Milan pe spaţiul porţii camerunezului în acest meci venind abia în min. 90+2.

De partea cealaltă, Inter a părut mai interesată de conservarea rezultatului, în ciuda faptului că defensiva rivalei a prins o zi foarte slabă, spre dezamăgirea unor legende ale diavolului milanez, precum Paolo Maldini, Andrei Şevcenko sau Andrea Pirlo (fost jucător şi la Inter), dar şi a liderului circuitul profesionist de tenis, sârbul Novak Djokovic, toţi aflaţi în tribune. De partea cealaltă, Inter a fost urmărită pe viu de fostul său atacant Samuel Eto'o la acest al 236-lea derby milanez din istorie şi al cincilea din Champions League.

AC Milan a pierdut pentru prima oară cu Inter în Liga Campionilor, după două egaluri (şi calificare) în semifinalele din 2003 şi două victorii în sferturile din 2005. Însă, Milan a pierdut toate cele trei dueluri cu rivala din 2023, după 0-1 cu în Serie A şi 0-3 în Supercupa Italiei.

Manşa secundă se va juca tot pe San Siro, în data de 16 mai, când Inter va fi echipa gazdă. Ultima echipă italiană care cucerit trofeul Champions League a fost Inter, în 2010. AC Milan, care a cucerit trofeul de şapte ori, a jucat ultima finală în competiţie în 2007. AC Milan - Inter Milano 0-2 (0-2) Au marcat: Edin Dzeko (8), Henrih Mhitarian (11). Milano, Stadio San Siro: 75.532 spectatori Liga Campionilor - semifinale (tur)

Au evoluat echipele:

AC Milan:

16. Mike Maignan - 2. Davide Calabria (căpitan; 20. Pierre Kalulu, 82), 24. Simon Kjaer (28. Malick Thiaw, 59), 23. Fikayo Tomori, 19. Theo Hernandez - 8. Sandro Tonali, 33. Rade Krunic - 56. Alexis Saelemaekers (27. Divock Origi, 60), 4. Ismael Bennacer (30. Junior Messias, 18), 10. Brahim Diaz (32. Tommaso Pobega, 82) - 9. Olivier Giroud. Antrenor: Stefano Pioli.

Rezerve neutilizate: 83. Antonio Mirante, 92. Lapo Nava - 5. Fode Ballo-Toure, 12. Ante Rebic, 46. Matteo Gabbia, 90. Charles De Ketelaere.

Inter: 24. Andre Onana - 36. Matteo Darmian, 15. Francesco Acerbi, 95. Alessandro Bastoni - 2. Denzel Dumfries, 23. Nicolo Barella, 20. Hakan Calhanoglu (5. Roberto Gagliardini, 78), 22. Henrih Mhitarian (77. Marcelo Brozovic, 62), 32. Federico Dimarco (6. Stefan De Vrij, 70) - 10. Lautaro Martinez (11. Joaquin Correa, 78), 9. Edin Dzeko (90. Romelu Lukaku, 70).

Antrenor: Simone Inzaghi. Rezerve neutilizate: 1. Samir Handanovic, 21. Alex Cordaz - 8. Robin Gosens, 12. Raoul Bellanova, 14. Kristjan Asllani, 33. Danilo D'Ambrosio, 46. Mattia Zanotti. Arbitru: Jesus Gil Manzano; arbitri asistenţi: Diego Barbero, Angel Nevado; al patrulea oficial: Jose Maria Sanchez (toţi din Spania) Arbitru video: Juan Martinez Munuera; arbitru asistent video: Alejandro Hernandez (ambii din Spania) Cartonaşe galbene: Krunic (45+1), Mhitarian (45+1), Tomori (64), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel