Întâlnire Trump-Iohannis. Hans Klemm, despre efecte

Ambasadorul SUA, Hans Klemm este de părere că vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Donald Trump a fost un succes. Klemm spune că pe data de 18 octombrie urmează un eveniment important ca urmare a acelui eveniment. 

 "A fost o vizită de succes nu doar din punctul meu de vedere, ci şi din punctul de vedere al guvernului american, din punctul de vedere al preşedintelui Trump. A făcut acest lucru foarte clar, în comentariile din Grădina cu Trandafiri, în acea după-amiază. A fost prima dată când un preşedinte american a stat alături de un preşedinte român în Grădina cu Trandafiri de la Casa Albă, în aproape 40 de ani. Preşedintele Iohannis a fost primul şef de stat din Uniunea Europeană care să fie invitat de preşedinte la Casa Albă. A fost o reafirmare, în cel mai larg sens, a parteneriatului nostru strategic. Am celebrat a XX - a aniversare, dar am exprimat şi angajamentul celor două ţări de a depune eforturi pentru a găsi moduri de a întări cooperarea strategică," a declarat ambasadorul Hans Klemm.

Ambasadorul SUA spune că pe data de 18 octombrie mai multe companii americane vor veni în România în cadrul misiunii "Trade Winds. 

"Au trecut doar două luni de atunci, dar unul dintre punctele focale esenţiale ale întâlnirii de la Washington a fost legat de securitate. Statele Unite ale Americii au fost foarte încântate de dorinţa României de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. Din iunie, în cele trei luni care au trecut, au fost făcut progrese importante de către România în ceea ce priveşte cooperarea cu Guvernul Statelor Unite ale Americii, dar şi cu companii private pentru a realiza acest scop, de a cheltui cei 2%. Este probabil cel mai concret rezultat al acelei întâlniri care a avut loc la Washington. Un altul va avea loc în aproximativ două săptămâni, anume misiunea Trade Winds, a companiilor americane ce vor veni în România pe 18 octombrie. Aştept să sprijin această iniţiativă," spus Hans Klemm pentru Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel