Întâlnire Shhaideh-Corina Crețu. Raport privind absorbția fondurilor europene

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, au avut luni o întâlnire cu Corina Creţu, comisar european pentru Politica regională, în care au prezentat situaţia în privinţa absorbţiei fondurilor europene faţă de precedenta întrevedere cu oficialul UE. 

Vicepremierul Shhaideh a prezentat progresul în domeniul fondurilor europene faţă de ultima întâlnire: "un grad de absorbţie de 89,2% aferent fondurilor din perioada de programare 2007-2013 şi depunerea în termenul stabilit a documentelor pentru desemnarea tuturor autorităţilor de management (30 aprilie a.c.)". 

"Am depus spre acreditare către Autoritatea de Audit toate programele operaţionale şi sperăm ca de la 1 iulie să putem începe rambursarea de sume de la Comisia Europeană. De asemenea, se lucrează intens pentru ca sfârşitul lunii iunie să ne găsească cu marea majoritate a condiţionalităţilor îndeplinite, pentru a putea respecta ţinta de absorbţie asumată pentru anul în curs. Ne-am propus prin Programul de guvernare ca la sfârşitul anului să aducem 5,2 miliarde de euro în ţară", a declarat Sevil Shhaideh, citată în comunicat. 

La rândul său, comisarul Corina Creţu a apreciat preocuparea României şi paşii importanţi făcuţi pentru accesarea fondurilor din actualul exerciţiu financiar multianual european. 

Reprezentanţii celor două părţi s-au asigurat reciproc de o bună colaborare în continuare şi de susţinere pentru gestionarea în cât mai bune condiţii a fondurilor europene în România, potrivit Agerpres.,

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel