Întâlnire Coreea de Nord - Coreea de Sud

kim jong un
kim jong un

Denuclearizarea Peninsulei Coreene este "drumul către pace şi obiectivul nostru", a afirmat miercuri dimineaţă preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, la o zi după o întâlnire neobişnuită între reprezentanţii celor două Corei, relatează AFP. 

"Trebuie să continuăm eforturile pentru a organiza Jocurile Olimpice ale păcii", a declarat Moon Jae-In în cursul unei conferinţe de presă. "Trebuie să rezolvăm paşnic chestiunea nucleară nord-coreeană", a spus el.

Coreea de Nord a anunţat marţi că va trimite o delegaţie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, organizate în februarie.

Preşedintele sud-coreean a afirmat că, dacă sunt întrunite condiţiile, este pregătit să aibă întâlniri cu liderii nord-coreeni.

"În condiţii corespunzătoare, pot participa oricând la un summit", a declarat Moon Jae-In în cea de-a doua conferinţă de presă a sa de la preluarea puterii în mai.

[citeste si]

"Nu va fi însă un dialog de dragul dialogului. Pentru ca un summit să aibă loc, trebuie să fie întrunite condiţiile şi garantate anumite rezultate", a mai spus liderul de la Seul.

Preşedintele de centru-stânga s-a arătat întotdeauna favorabil dialogului cu Nordul, spre deosebire de linia foarte fermă a fostei preşedinte conservatoare Park Geun-Hye.

Statele Unite stabilesc însă măsuri tangibile ale Nordului în vederea denuclearizării sale ca o condiţie prealabilă oricăror negocieri.

"Nu avem nicio diferenţă de opinie cu Statele Unite", a mai declarat Moon Jae-In în conferinţa de presă.

"Statele Unite au susţinut absolut discuţiile intercoreene şi au exprimat Sudului speranţa lor că vor putea contribui la rezolvarea chestiunii nucleare nord-coreene", a adăugat el, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel