Instalare scannere frontieră. CNMR susține propunerea ministrului Teodorovici

Bianca Ştefan / 23 iul 2018 / 15:41 Salveaza PDF Comentarii
Alexandru Cumpănașu
Descriere foto: Alexandru Cumpănașu

CNMR susține propunerea ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, de instalare de scannere la frontiera cu Serbia, Ucraina și Moldova.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a avertizat în repetate rânduri statul român cu privire la traficul ilegal la frontierele non UE și nevoia de întărire a capacității Poliției de Frontieră în aceste zone dar și cu privire la nevoia unor dispozitive de scannere performante care să reducă contrabanda și să aducă venituri la bugetul de stat. 

Astfel, CNMR susține propunerea Ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, de urgentare a instalării a acestor scannere și de colectare suplimentară la bugetul de stat a peste 1 miliard de euro.

Ne exprimăm încrederea că această propunere va obține sprijinul necesar și va deveni operațională până la 30 Decembrie 2018. 

"Instalarea acestor scannere este o soluție mai veche dar neagreată niciodată de către conducerile care s-au succedat la Autoritatea Națională a Vămilor. Realitatea motivelor o reprezintă banii mulți și negri colectați prin rețele mafiote și împărțiți către diverși decidenți. Anunțarea de către Teodorovici și forțarea implementării unei astfel de măsuri reprezintă o amenințare pentru aceste rețele și de aceea voi susține cu toată forța această propunere prin toate mijloacele democratice. Este nevoie de voință și sprijin politic dar și din partea societății", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26