Ingrid Mocanu: ”Am fost la o biserică”. Ce a UIMIT: ”Aveau mască, problema e alta”

Ingrid Mocanu
Ingrid Mocanu

Ingrid Mocanu a lansat o întrebare după ce a fost duminică la biserică.

„Am fost azi (n.r. duminică) la o biserică... destul de frecventată, deci cam aglomerată.

Mai mult de jumătate dintre credincioși aveau mască. În interior, dar și afară, se respecta parțial și ”mascarea” și distanțarea. Problema este alta: la coadă la icoana ”făcătoare de minuni” (generic vorbesc, desigur) nu se mai respecta distanțarea mai deloc. Eu nu stăteam acolo că cer o minune de Sus (am primit destule), doar este vorba despre o manifestare creștină pe care o respect și o aprob, fără a lua în derâdere această practică a credinței mele”, a scris Ingri Mocanu pe contul de Facebook.

„Totuși, am o nedumerire logico-ideologico-religioasă: când cei cu mască sărutau icoanele din biserică își scoteau masca și o făceau liber, la fel ca cei mai mulți din fața și din spatele lor, pentru că asta nu este interzis. Și atunci mă întreb: la ce folosesc măștile și distanța dintre noi dacă oricum se sărută aceleași icoane, oamenii făcând un gest mult mai ”infectator” (în opinia epidemiologilor, desigur) decât orice respirație și apropiere dintre noi?

Nu zic nici că e bine, nici că e rău, doar arăt că unele măsuri sunt absolut aberante: purtăm mască și ne distanțăm în interiorul bisericii, iar după aceea se face un schimb intensiv de microbi/viruși prin gesturi mult mai ”contagionante”.

Atunci stau și mă întreb: cine e mai penibil? Cel care stă ca un ciudat cu masca pe figură toată slujba și apoi pupă icoane ”la liber” după cel de care (chipurile) se protejează, la doi metri, sau cel fără mască, care măcar e consecvent?”, a transmis Ingrid Mocanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel