Indonezia întăreşte măsurile de securitate şi interzice demonstraţiile înaintea ceremoniei de reînvestire a preşedintelui Widodo

Autorităţile indoneziene vor desfăşura 31.000 de poliţişti şi militari pentru a asigura securitatea cu ocazia ceremoniei de reînvestire în funcţia de preşedinte a lui Joko Widodo, duminică, şi au interzis demonstraţiile în această perioadă, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Măsurile de siguranţă au fost întărite după ce ministrul securităţii, Wiranto, a fost înjunghiat săptămâna trecută, de un militant islamist, în timpul unei deplasări pe insula Java. Ministrul se recuperează acum în spital.

Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană, s-a confruntat în ultimele săptămâni şi cu proteste antiguvernamentale, conduse de studenţi, la Jakarta şi în alte oraşe, proteste care au degenerat uneori în violenţe.

Conform lui Argo Yuwono, purtător de cuvânt al poliţiei din Jakarta, decizia de a nu permite manifestaţiile a fost luată pentru 'a menţine demnitatea statului', având în vedere în special că la ceremonia de inaugurare vor asista şi lideri străini.

Poliţia a anunţat luni că au fost arestaţi 22 de presupuşi militanţi în diferite locuri din ţară, în cadrul unei operaţiuni preventive a unităţii antiteroriste.

Au fost arestaţi, de asemenea, doi membri ai grupării Jamaah Ansharut Daulah (JAD), având legături cu Statul Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Dedi Prasetyo. Cei doi plănuiau atacuri sinucigaşe în oraşele Solo and Yogyakarta, dar complotul nu avea legătură cu ceremonia de duminică.

Joko Widodo a fost reales preşedinte în luna aprilie. La ceremonia de reînvestire a sa în funcţie vor fi prezenţi lideri din state din regiune, precum Australia şi Malaezia.

Indonezia încearcă să înăsprească legislaţia antiteroristă după ce o serie de atacuri sinucigaşe cu bombe, atribuite grupării JAD, s-au soldat cu mai mult de 30 de victime anul trecut în oraşul Surabaya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel