Indonezia: Autorul atacului sinucigaş din insula Sumatra este un student de 24 de ani

Purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale indoneziene Dedi Prasetyo a declarat că studentul era un atacator de tip ''lup singuratic'', deşi unitatea antiterorism din Indonezia, Densus 88, a anunţat că verifică o eventuală legătură cu o grupare radicală precum Jamaah Ansharut Daulah (JAD), care deja a comis în Indonezia o serie de atacuri inspirate din cele organizate de Statul Islamic (SI).

Un student în vârstă de 24 de ani este autorul atacului sinucigaş comis miercuri în apropierea sediului poliţiei din oraşul indonezian Medan (nordul insulei Sumatra) şi soldat cu rănirea altor şase persoane, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Deflagraţia s-a produs cu puţin timp înainte de ora locală 09:00 (02:00 GMT).

Prasetyo a precizat că patru ofiţeri de poliţie şi doi civili, dintre care unul era angajat în poliţie, au fost răniţi de suflul deflagraţiei produse miercuri dimineaţă în parcarea sediului poliţiei din Medan.

Toate probele găsite la locul incidentului vor fi analizate de un laborator criminalistic pentru a afla tipul de bombă, a menţionat reprezentantul poliţiei, care a adăugat că au fost colectate cuie, cabluri, un comutator şi părţi din corpul autorului sinucigaş.

Autorii şi grupările teroriste vor fi vânaţi, capturaţi şi aduşi în faţa justiţiei prin legile noastre, a promis Fadjroel Rahman, purtător de cuvânt al preşedintelui Joko Widodo, într-o declaraţie citată de presa indoneziană.

Anterior, un purtător de cuvânt al poliţiei provinciei Sumatra de Nord a afirmat că suspectul, care purta un rucsac, fusese controlat înainte de a intra în parcarea situată lângă un birou ce elibera certificate de cazier judiciar.

Atacul survine la o lună după ce un islamist l-a înjunghiat pe fostul ministru al securităţii indonezian Wiranto, după ce acesta inaugurase o clădire a Universităţii din Pandeglang, la vest de Jakarta. Wiranto a fost supus unei intervenţii chirurgicale, viaţa sa fiind în prezent în afara pericolului.

Guvernul de la Jakarta face eforturi pentru înăsprirea legislaţiei antiteroriste după o serie de a atacuri sinucigaşe cu bombă comise anul trecut de JAD în oraşul Surabaya, din estul insulei Java, şi soldate cu peste 30 de morţi.

Stanislaus Riyanta, expert în antiterorism, a opinat că atacul de la Medan ar putea fi o consecinţă a morţii liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a sinucis luna trecută în timpul unei operaţiuni contra sa desfăşurate de un comando american în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel