Indonezia - Avioane de luptă îi vor trezi pe musulmani de Ramadan pentru masa de dinainte de răsărit

Avioane de luptă din Aviaţia indoneziană vor începe să îi trezească pe musulmani pentru masa de dinainte de răsărit în perioada Ramadanului, zburând la mică înălţime deasupra cartierelor de pe insula Java, potrivit unei companii mass-media locale, citată de DPA.

Musulmanii care ţin post de Ramadan au dreptul la 'sahoor', o masă luată înainte de răsăritul Soarelui, apoi renunţă la mâncare şi băutură pe durata întregii zile. 'Zborul de dinainte de zori pentru a-i trezi pe oameni pentru sahoor reprezintă o misiune combinată', a declarat Sus Yuris, purtător de cuvânt al Forţelor aeriene indoneziene, citat joi de cotidianul Kompas. 'Misiunea este folositoare şi pentru păstrarea abilităţilor piloţilor noştri de a zbura pe timp de noapte', a adăugat el, precizând că piloţii indonezieni nu au voie să opereze astfel de zboruri în perioada postului după ora locală 10:00.

Sus Yuris a precizat că această metodă a fost practicată de mai mulţi ani în Indonezia. 'Această tradiţie are scopul de a crea o legătură mai strânsă între Forţele Armate Indoneziene şi populaţie', au transmis reprezentanţii aviaţiei indoneziene pe Twitter. Însă nu toată lumea sprijină ideea de a-i expune pe rezidenţii încă adormiţi la boom-uri sonice. 'Nu cred că ar fi un lucru necesar, deoarece nu toţi rezidenţii sunt musulmani şi nu toată lumea ţine post. La acele ore, mulţi oameni de alte confesiuni religioase se odihnesc. Mai gândiţi-vă, vă rog!', a declarat un utilizator de Twitter. Ramadanul a început luni în Indonezia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel