India - Primele măsuri împotriva poluării intră în vigoare la New Delhi

Măsuri destinate atenuării nivelurilor crescute de poluare atmosferică intră în vigoare începând de marţi la New Delhi, după ce calitatea aerului în capitala Indiei s-a degradat semnificativ în ultimele zile, potrivit AFP, citează Agerpres.

În cadrul unui plan de acţiuni graduale, generatoarele diesel sunt interzise începând de marţi în regiunea metropolei cu 20 de milioane de locuitori. Alte măsuri, precum interzicerea circulaţiei camioanelor şi crearea unei celule de criză vor fi implementate pe măsură ce nivelurile particulelor în suspensie vor creşte.

"Vom distribui măşti anti-poluare şcolarilor începând de săptămâna viitoare, însă data exactă nu a fost stabilită încă, a declarat pentru AFP un responsabil municipal.

În perioada 4-15 noiembrie, va intra totodată în vigoare circulaţia alternativă în oraş. Vehiculele nu vor putea circula decât o dată la două zile în funcţie de ultima cifră din numărul de înmatriculare, pară sau impară.

Experţii sunt foarte circumspecţi în ceea ce priveşte eficacitatea acestei scheme, utilizate de mai multe ori din 2016, în special din cauza numărului mare de excepţii - pentru vehiculele pe două roţi sau pentru şoferiţe.

Deşi poluarea în capitală se ridică deja la niveluri nocive, este încă departe de maximele sufocante pe care ar urma să le atingă spre finalul lunii, după festivalul Diwali, sărbătoare hindusă a luminilor, care se va desfăşura anul acesta pe 27 octombrie.

Marţi, la ora locală 15:00 (09:30 GMT), ambasada americană la New Delhi a înregistrat o concentraţie atmosferică de particule în suspensie PM2,5 de 80 de micrograme pe metru cub. Potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, această concentraţie nu trebuie să depăşească o medie zilnică de 25 de micrograme pe metru cub.

În ziua următoare sărbătorii Diwali, concentraţiile de PM2,5 depăşesc 1.000 în anumite regiuni.

Poluarea atmosferică din New Delhi, unde se înregistrează unul dintre cele mai periculoase niveluri pentru sănătate din lume, este cauzată de o combinaţie de factori naturali (temperaturi scăzute, condiţii de vânt redus etc) şi umani (incendii pe terenuri agricole, emisii industriale şi provenite de la automobile, încălzirea locuinţelor etc).

În 2017, poluarea atmosferică a provocat 1,2 milioane de decese premature în India, potrivit estimărilor unui studiu apărut anul trecut în revista ştiinţifică The Lancet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel