Incident Aeroport Sibiu. Autorităţile cer efectuarea unei anchete

Aeroport Sibiu
Aeroport Sibiu

Prefectul judeţului Sibiu a anunţat că va cere efectuarea unei anchete după incindentul de la aeroportul din municipiu. 

Prefectul Adela Muntean a anunţat, vineri, că va cere Autorităţii Aeronautice Civile să facă o anchetă la Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS), precizând că aşteaptă un raport despre incidentul de joi, când au fost afectaţi 650 de pasageri, din care 400 s-au autoevacuat sau au fost evacuaţi după ce s-a simţit un miros înţepător în aerogară. 

"Să vedeţi atâţia oameni evacuaţi sau autoevacuaţi, să vedeţi panica din ochii lor, să vedeţi aeronavele pe pistă care stăteau şi aşteptau şi erau în întârziere şi nimeni nu ştia ce se întâmplă, oare nu ne-am îngrijorat cu toţii? Am spus şi am repetat de nenumărate ori - şi nu am spus cu rea credinţă - dacă sunt probleme, haideţi să vedem ce e acolo, vă dăm noi o mână de ajutor. Nu, mi s-a răspuns că totul e în regulă. (...) Am spus-o şi o repet (...) nu doar din perspectiva Summitului, din perspectiva cetăţeanului, (...) cetăţenii tranzitează zilnic acolo şi trebuie să ne îngrijoreze toate evenimentele şi, zilnic, problema judeţului Sibiu. (...) Voi cere, în primul rând, din perspectiva acestui eveniment, al doilea care s-a întâmplat într-o perioadă scurtă de timp, din nou, intervenţia Autorităţii Aeronautice Civile Române, care ea dispune şi are competenţa de a evalua situaţia, de a face audit acolo şi a vedea ce s-a întâmplat şi dacă lucrurile au fost legale şi procedural în regulă", a declarat prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean. 

Ea a spus că Autoritatea Aeronautică Civilă va trebui să facă propria anchetă internă, subliniind că va solicita un raport detaliat. 

"Mirosul înţepător ne-a afectat nu doar pe noi, ci şi pasagerii. (...) Era un miros care m-a afectat pe trahee şi pe mine şi pe comandantul ISU. Au început să ne pişte ochii şi am început să tuşim instantaneu. (...) Voi solicita raport detaliat. (...) Personal şi sincer, ne-am săturat să tot mustrăm pe cineva, să tot certăm pe cineva şi să stăm încontinuu jandarmii de pază ai judeţului. Dacă fiecare şi-ar face treaba şi ar înţelege că trebuie să muncească mai mult şi să fie deschişi, probabil nu am mai avea nici atâtea probleme pe situaţiile de urgenţă. Clar, Autoritatea Aeronautică Civilă va trebui să vadă ce s-a întâmplat acolo, să îşi facă propria anchetă internă", a mai spus prefectul Adela Muntean. 

Potrivit sursei citate, cei de la ISU şi personal a aflat de incident de la secretarul de stat Raed Arafat, nu de la cei de la Aeroportul Internaţional din Sibiu. 

"SRI-ul a evacuat cetăţenii. Am înţeles de la ei că la un moment dat oamenii fugeau afară, pentru că în terminal deja era o căldură sufocantă şi (...) că s-au autoevacuat ei. (...) Dacă vreţi să vă spun adevărul, domnul Arafat l-a sunat pe domnul comandant Balcu (şeful ISU Sibiu n.r.) şi i-a spus te rog să mergeţi acolo, este o problemă", a mai spus prefectul sibian. 

În replică, cei de la Aeroportul Internaţional Sibiu au dat asigurări că joi nu a existat o problemă de securitate pentru pasageri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel