Incendiu de ultimă oră în Capitală. Trafic oprit / GALERIE FOTO

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, în Capitală. Traficul este oprit în zona cu pricina. 

Joi dimineață, în jurul orei 10, un incendiu a izbucnit la un imobil nelocuit de pe Strada Popa Tatu, lângă Piața Matache. 

La fața locului, pentru lichidarea incendiului, au intervenit pompierii cu patru autospeciale, dar și o ambulanță ISU. 

Potrivit informațiilor noastre, traficul auto este oprit pe segmentul spre Piața Matache, de la intersecția cu Strada Mircea Vulcănescu. 

Ambele străzi sunt supracongestionate, începând de la Cișmigiu - Strada Popa Tatu, dar și Calea Victoriei - Strada Mircea Vulcănescu. 

Imaginile pot fi văzute în GALERIA FOTO a articolului. 

Evenimente similare

Incendiu la depozitul de deșeuri periculoase din Parcul Industrial Brazi. A fost găsit un cadavru

Potrivit Antena 3, un trup carbonizat a fost găsit în interiorul halei care a fost incendiată ieri. Nu se cunosc exact cauzele incendiului, însă bărbatul a ajuns la lucru în cursul nopții de 1 spre 2 iunie, paznicul fiind foarte surprins de acest lucru. Ulterior, în jurul orei 2 dimineața, a izbucnit incendiul în hală.

Totodată, pompierii încă luptă cu flăcările, la mai bine de 24 de ore de la incendiu. Nu mai sunt focuri vizibile, însă, în multe locuri din depozit, focul arde mocnit sub deșeuri.

Incendiul a izbucnit ieri noapte. S-a trimis și un mesaj RO-ALERT

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul a izbucnit în comuna Brazi, la o hală de depozitare a unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, iar la faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

Ministrul Tánczos Barna, precizări 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna s-a deplasat miercuri dimineață pe platforma din localitatea Brazi, județul Prahova, ca urmare a incendiului puternic izbucnit în cursul nopții în hala incineratorului.

„Am cerut Gărzii Naționale de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova un raport privind cantitățile de deșeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, așteptăm concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la fața locului și monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Potrivit autorităților, societatea care deține platforma face obiectul unei cercetări penale, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ale Gărzii Naționale de Mediu, care au descoperit deficiențe privind respectarea legislației de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel