Incendiu ATI Constanța. Vâlcu, REVOLTĂ: CRIMINALI! Dacă erau vaccinați, oamenii nu ajungeau la ATI! Stăteau angajații și făceau integrame

Foto: B1 TV
Foto: B1 TV

Val Vâlcu a reacționat după incendiul de la ATI, din Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Este incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI COVID, transmite IGSU. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Pompierii acționează în aceste momente pentru evacuarea pacienților. Ambulanțele vin continuu la fața locului. Pacienții sunt scoși din spital, în aceste momente. 

A fost activate planul ROȘU și planul ALB. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă în interior.

Incendiu ATI Constanța. Ce înseamnă PLANUL ALB și cât de grav e: CATASTROFĂ!

Jurnalistul Val Vâlcu, revoltă în urma incendiului

"Este cronica unor morți anunțate. Tragedia de la Constanța putea să se producă oriunde în țară, acolo unde sunt suprasolicitate sistemele de oxigeno-terapie. E foarte simplu să găsim  un om sau altul, o asistentă, un electrician și să dăm vina pe el. Nu sunt proiectate, nu pot să ducă în acest sistem de război niște instalații proiectate pentru vremuri de pace, pentru vremuri normale.

Saturația de oxigen este mare în aceste încăperi, pentru că oamenii care ajung acolo au nevoie de oxigen și orice scânteie, flacără poate declanșa un astfel de incendiu. De aceea suntem la a treia situație de acest fel.

Ce nu trebuia să se întâmple? Nu trebuiau să fie pacienți acolo! În momentul de față, salonul de față trebuie să fie gol, pentru că există vaccin, pentru că s-a ajuns la rate de vaccinare de 90% în Europa, era foarte ușor de atins în România această rată din punct de vedere al cantităților de vaccin, doar să fi fost oameni! Dacă erau vaccinați, oamenii nu ajungeau la ATI!

L-aș întreba pe domnul Voiculescu de ce a oprit Guvernul USR - PNL, în ianuarie, campania de comunicare, pentru că ai pe de-o parte acești dezinformatori, acești criminali care lansează tot felul de scenarii, sperie populația, dar tu, autoritate publică, Guvern, aveai și pârghii de intervenție, puteai să contracarezi toate scenariile care au circulat.

Aveam un mijloc de stopare a pandemiei, nu mai aveai nevoie de secțiile de ATI dacă se făcea campania de vaccinare. Oamenii stăteau acasă, cu un ceai cald și un Nurofen și nu ajungeau să ducă sistemul la limită, să oprească și pe alții, pacienți cu cancer, cu alte boli grave, cu boli cronice care nu au loc pentru că nu merge campania de vaccinare.

E o rușine! Suntem la nivelul țărilor africane, care nu au vaccin, noi având vaccin în depozite. Doar Bulgaria este sub noi, dar acolo propaganda, dezinformarea e mai penetrantă.

Dacă aveam ratele de vaccinare din Occident, nu aveam oameni în ATI! Stăteau angajații și făceau integrame.

Dacă dăm crezare unor povești ne expunem la moarte, la sechele grave care te vor urmări toată viața.

Ce puteam face în afară să renovăm spitalele, să dublăm capacitatea ATI, putem să facem testare care folosește pentru sănătatea publică și putem să facem vaccinare care ne protejează pe noi, pe fiecare în parte. Important e ca în drum să nu se îmbolnăvească el, să nu facă el o formă gravă. Cred că e interesul fiecăruia să fie la adăpost de cazuri grave, el și familia lui.

Eu cred că mai e timp în două săptămâni să se accelereze campania de vaccinare, să se întoarcă lumea la rațional. Să ieșim din zona iraționalului. Dacă dăm crezare unor povești ne expunem la moarte, la sechele grave care te vor urmări toată viața. E un joc de noroc, o ruletă rusească. De ce să te supui unui asemenea risc, când ai la dispoziție, gratuit, mijloace farmacologice?", a declarat Val Vâlcu, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel