UPDATE Incendiu. Sute de persoane, evacuate dintr-o clădire de birouri. Exercițiu al pompierilor

FOTO: ISU Mureș
FOTO: ISU Mureș

Câteva sute de persoane au fost evacuate în această dimineață dintr-o clădire de birouri din Târgu-Mureș. Un exercițiu de amploare al pompierilor s-a desfășurat inopinat.

Un amplu exercițiu al pompierilor de la ISU Mureș s-a desfășurat astăzi la o clădire de birouri din orașul Târgu Mureș. Acțiunea a fost inopinată.

Zeci de echipaje medicale și de pompieri s-au deplasat imediat la fața locului. De asemenea, mai multe autoscări au intervenit pentru ”salvarea” mai multor persoane de la înălțime.

Peste 600 de angajaţi au fost evacuaţi 

"Tema a fost gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu la clădiri înalte. Acest exerciţiu s-a desfăşurat la o clădire de birouri din Târgu Mureş, exerciţiul este de mare anvergură, pentru că a prevăzut evacuarea angajaţilor acestei clădiri, peste 600 de persoane.

Am intervenit cu toate forţele pe care le aveam la dispoziţie, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, am folosit şi autoscara mecanică pentru că din scenariu au rezultat şi două victime. Una dintre ele s-a autoevacuat pe acoperişul clădirii, iar cea de-a doua, în balconul de la etajul şase. A fost nevoie de intervenţia echipelor de alpinişti pentru evacuarea lor.

În interior, la etajul 5, a avut loc un incendiu unde a fost surprinsă şi o persoană, inconştientă. Am intervenit pe două laturi, pentru localizarea şi stingerea incendiului, concomitent cu salvarea acelei persoane inconştiente. Unul dintre angajaţi, de frică, s-a baricadat într-un birou şi a trebuit să intervenim pentru evacuarea lui în condiţii de siguranţă. A trebuit un aparat de respirat pentru că întreg nivelul era inundat cu fum", a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş, căpitan Mihai Gagyi. 

Vezi și: 

Papa Francisc a autorizat beatificarea mai multor episcopi români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel