Incendii de pădure în Israel. S-au înregistrat temperaturi de aproape 50 de grade Celsius

Mai multe incendii de pădure devastează vineri regiunile din centrul Israelului, afectate de un val de căldură în urma căruia temperaturile au crescut în cursul zilei la aproape 50 de grade Celsius, potrivit DPA.

Potrivit Brigăzii de pompieri, aproximativ 3.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, după ce 45 de case au fost cuprinse de flăcări. Echipe de pompieri din Cipru îi ajută pe colegii lor israelieni în eforturile demarate pentru stingerea acestor incendii, a precizat Ministerul de Externe din Israel.

Avioane ale pompierilor din Cipru, Grecia, Croaţia şi Italia sunt aşteptate să se alăture vineri acestei operaţiuni. Potrivit serviciului de urgenţe Magen David Adom, opt persoane au fost spitalizate după ce au inhalat cantităţi mari de fum. Un bărbat de 70 de ani a murit din cauza unei crize cardiace joi, potrivit cotidianului Times of Israel, scrie Agerpres.

Meteorologii se aşteaptă ca temperaturile să crească din nou vineri şi să ajungă până la 48 de grade Celsius în sudul ţării, a raportat site-ul de ştiri Ynet. Potrivit Brigăzii de pompieri, cauza incendiilor de pădure, care au devastat aproape întreg oraşul Modiin - a fost iniţial neclară. Luna trecută nu a plouat deloc în această zonă, iar vegetaţia din zonă este foarte uscată, a precizat un purtător de cuvânt al Brigăzii de pompieri.

Miercuri seară, mulţi israelieni au sărbătorit începutul sărbătorii evreieşti Lag BaOmer prin aprinderea unor focuri tradiţionale. Presa israeliană a raportat că acele focuri, care nu au fost stinse complet, au alimentat apoi un incendiu de amploare, totuşi pompierii israelieni nu au confirmat această ipoteză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel