În spatele atacului cibernetic asupra Medibank s-ar afla hackerii ruşi

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Hackerii au cerut joi 10 milioane de dolari pentru a opri scurgerile de înregistrări extrem de sensibile furate de la o mare companie australiană de asistență medicală.

Medibank, cel mai mare asigurător privat de sănătate din Australia, a confirmat săptămâna aceasta că hackerii au accesat informațiile a 9,7 milioane de clienți actuali și foști.

Hackerii au încărcat joi un al doilea lot de fișiere pe un forum dark web, cu detalii mai sensibile despre sute de clienți Medibank.

Primele scurgeri par să fi fost selectate pentru a provoca un rău maxim și îi vizează cei care au primit tratament legat de abuzul de droguri, infecții cu transmitere sexuală sau întreruperea sarcinii.

Poliţia australiană a anunţat vineri că hackeri ruşi se află în spatele atacului cibernetic asupra gigantului australian în domeniul asigurărilor medicale Medibank ce a avut un impact asupra a 9,7 milioane de actuali şi foşti clienţi, printre care prim-ministrul australian, informează Agerpres.

Un grup de infractori cibernetici a întreprins atacul cibernetic din Rusia unde este instalat grupul, a declarat Reece Kershaw, un responsabil al poliţiei federale australiene.

Medibank, una dintre principalele societăţi private de asigurare din Australia, a recunoscut săptămâna aceasta că piraţi cibernetici au putut accede la date personale ale asiguraţilor săi.

După ce au publicat un prim "eşantion" din aceste date miercuri, hackerii au publicat o a doua tranşă joi, pe un forum de pe dark web, care nu poate fi găsit cu ajutorul motoarelor de căutare clasice.

Aceste date conţineau informaţii extrem de personale despre sute de persoane. Primele informaţii divulgate păreau să fi fost selectate pentru a cauza un prejudiciu important, vizând persoane tratate pentru dependenţă de droguri, infecţii sexuale transmisibile sau întreruperi de sarcină.



Știre inițială: Hackerii cer 10 milioane de dolari pentru dosarele furate 

Medibank, cel mai mare asigurător privat de sănătate din Australia, a confirmat săptămâna aceasta că hackerii au accesat informațiile a 9,7 milioane de clienți actuali și foști.

Primele scurgeri par să fi fost selectate pentru a provoca un rău maxim și îi vizează cei care au primit tratament legat de abuzul de droguri, infecții cu transmitere sexuală sau întreruperea sarcinii.

”S-a adăugat încă un fișier: abortions.csv”, au scris hackerii anonimi pe forum, înainte de a detalia amenințarea lor de răscumpărare. ”Societatea ne întreabă despre răscumpărare. Este 10 milioane USD. Putem face o reducere... 1 USD/ 1 client”.

Medibank a refuzat în mod repetat să plătească răscumpărarea.

Hackul de la Medibank și o încălcare anterioară a datelor care a afectat nouă milioane de clienți ai companiei de telecomunicații Optus, a ridicat întrebări cu privire la capacitatea Australiei de a respinge criminalii cibernetici.

Dennis Desmond, fost agent FBI și ofițer al Agenției de Informații pentru Apărare din SUA, a spus: ”Este foarte regretabil, dar nu cred că Australia este mai vulnerabilă decât orice altă națiune dezvoltată occidentală”.

Desmond a mai adăugat că este puțin probabil ca hackerii orientați spre profit să evidențieze o anumită țară și sunt de obicei mai interesați să vizeze companiile care dețin date valoroase: ”Datele de asistență medicală sunt o țintă uriașă, iar datele de identificare personală sunt de mare valoare”.

Hackul de la Medibank va include probabil date despre unii dintre cei mai influenți și bogați indivizi ai țării.

Primele înregistrări postate de hackeri pe forumuldark web  au fost împărțite în liste: ”obraznic” și ”drăguț”. Unii de pe lista ”obraznicilor” aveau coduri numerice care păreau să le lege de dependența de droguri, abuzul de alcool și infecția cu HIV.

De exemplu, o înregistrare conținea o intrare care scria: ”p_diag: F122”. F122 corespunde cu ”dependența de canabis” în conformitate cu Clasificarea Internațională a Bolilor, publicată de Organizația Mondială a Sănătății.

Numele, adresele, numerele de pașaport și datele de naștere au fost, de asemenea, incluse în datele publicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel