Urmărește emisiunea live


Important pact european pentru tineri

PSD și Partidul Socialiștilor Europeni (PES) doresc realizarea unui pact european pentru tineri.

Luni, la Palatul Parlamentului, liderii celor două formațiuni, Serghei Stanishev și Liviu Dragnea s-au adresat audienței în cadrul evenimentului ”Tinerii îndrăznesc să credă în România”.

"Este o inițiativă a social-democraților europeni, și anume realizarea unui pact european pentru tineri, este o acțiune care începe aici, în București, ocazie cu care și noi vom prezenta programul nostru pentru tinerii români, sigur, poate sper idei din programul nostru vor fi preluate de dl președinte Stanishev pentru a fi promovate și la nivel european", a declarat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă comună cu oficialul european, prilejuită de evenimentul "Tinerii îndrăznesc să creadă în România", organizat de PES și PSD, scrie Agerpres.

Serghei Stanishev a evidențiat importanța tinerilor în politica europeană.

"Familia noastră europeană împreună cu membrii Partidului Social Democrat și membrii Partidului Socialiștilor Europeni au dezvoltat un plan pentru tineret, un plan care are ambiția să schimbe modul deloc optimist în care tinerii percep viitorul lor și oportunitățile lor, pentru că toți membrii partidelor din Europa spun că tinerii din ziua de astăzi sunt neinteresați de politică. Dar noi vrem să creăm un plan pentru toți tinerii din Europa, pentru a fi atrași de politică și a avea o politică. Acest plan are 4 piloni — unul se referă la locurile de muncă — și știți că în România șomajul în rândul tinerilor este de 4 ori mai mare decât nivelul șomajului la nivelul populației. Vrem ca garanția pentru tineret să fie de 20 de miliarde de euro investiți în planul pentru tineret până în 2020 și tinerii din România să beneficieze de pe urma acestor investiții. Al doilea pilon este educația și vrem ca Programul Erasmus să crească și să fie în beneficiul tuturor tinerilor din Europa. Vrem o cultură accesibilă pentru toți tinerii din Europa, vrem acces la cultură, la cinema, la cărți, la biblioteci. Și vrem o garanție pentru copii, vrem ca cea mai mare Uniune din lume să nu mai omoare copii și să nu mai aibă copii care merg la culcare flămânzi. Fiecare al treilea copil din România este privat de lucrurile esențiale pentru viața lui și aceste lucruri trebuie să se schimbe", a detaliat președintele PES.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel