ICCJ: Elena Udrea, alte 30 de zile în arest preventiv

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea, urmărită penal în dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitivă și va fi, probabil, contestată de apărătorii fostului ministru.

Ședința de judecată privind prelungirea arestului preventiv s-a derulat pe durata a aproape 7 ore. Pledoaria de final a fostului ministru al Dezvoltării a durat o oră.

Instanţa a decis să prelungească măsura arestului şi pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continurea în arest la domiciliu, a mai decis instanţa supremă.

Avocatul Elenei Udrea a precizat, după ce s-a încheiat procesul, că nu există argumente pentru ca arestul preventiv să fie prelungit.

"Nu există există un răspuns din partea SPP, dar umează asa fie declasificată arhiva, astfel incat programul din data de 6 sa fie declasificat, dar nu există niciun motiv legal pentrut prelungirea arestului preventiv. Este foarte greu sa selectezi un argument, a invocat ca procurorii nu au mai cerut arestarea la domiciliu. Nu exista niciun motiv pentru prelungirea arestarii. Natura umana presupune multe componente, doamna Udrea are capacitatea de a ierta. In esenta au fost multe intrebari legate despre o geanta cu bani", a spus avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea, mesaj cu subînțeles despre dosarul "Gala Bute": "Se vede și din avion"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel