EXCLUSIV  ÎCCJ, decizie proteste. Florin Bădiță: E legea pumnului în gură

Florin Bădiță, desemnat personalitatea europeană a anului
Descriere foto: Florin Bădiță, desemnat personalitatea europeană a anului

Instanța a decis că cine protestează în fața oricărei instituții publice, nu numai a Guvernului, va fi sancționat dacă respectivul protest nu e autorizat.

Contactat telefonic de DC News, Florin Bădiță, fondatorul comunității Corupția Ucide, și-a exprimat opinia despre hotărârea instanței.

„Mi se pare greșit, mai ales, din câte țin eu minte, ca să intrăm în Uniunea Europeană, noi am primit niște recomandări, una dintre ele fiind faptul că legea 60 din 91 a trebuit să se modifice puțin pentru a include exemplul. Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice în fața clădirilor de interes public tocmai ca să nu mai existe caracterul ăla de trei zile și ca să fie cumva mai unitar cu ce se întâmplă în UE. Atunci s-a modificat legea, tocmai pentru a putea intra în Uniunea Europeană, s-au adăugat aceste pasaje care spuneau că nu trebuie declarate în prealabil", este de părere Florin Bădiță.

Nu am avut voie să protestez, să-mi spun opinia

„Dacă cineva se trezește, fie că e primăria, fie că e guvernul, și dă un OUG care intră în vigoare mâine, faptul că poți să protestezi 3 zile, e legea pumnului în gură, nu ai cum să-ți exprimi opinia. Dacă ar fi ceva care e foarte grav, tu nu ai cum să reacționezi. Un exemplu absurd ar fi: toți românii trebuie să-și taie mâna stângă și tu, mai întâi, îți tai mâna stângă și peste două zile vii și spui: uite, nu sunt de acord să-mi tai mâna stângă, chiar dacă mi-am tăiat-o acum două zile, pentru că nu am avut voie să protestez, să-mi spun opinia", a mai zis Florin Bădiță pentru DC News.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27