ÎCCJ decizie Kovesi 3 aprilie - OFICIAL

Kovesi
Kovesi

Laura Codruţa Kovesi s-a aflat, miercuri, la Înalta Curte, acolo unde şi-a susţinut contestaţia împotriva controlului judiciar impus de către Adina Florea.

Instanţa supremă a admis miercuri plângerea fostei şefe a DNA şi a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. 

Decizia Instanţei supreme a fost anunţată de Kovesi care a participat la citirea hotărârii în sala de judecată.  


UPDATE 2: Şedinţă tensionată la Înalta Curte. Potrivit România TV, procurorul de caz a fost dat afară din sală. În locul lui, Secţia de investigare a magistraţilor a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General.

UPDATE: Instanţa supremă a rămas în pronunţare, miercuri, pe plângerea depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. 

Fosta şefă a DNA a sosit, în jurul orei 14.00, la Înalta Curte, acolo unde se judecă contestaţia sa împotriva controlului judiciar care i-a fost impus de către procurorul care o cercetează. Laura Codruţa Kovesi este acuzată de către Procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.

La ieşirea din sediul instituţiei, Kovesi a declarat: "Am dat o declarație, am explicat motivele de nelegalitate pentru care se impunea să fac această declarație. Avocatul meu a prezentat motivele, a participat un procuror de la ÎCCJ, dar ce s-a întâmplat în sala de judecată nu vă pot spune. Am făcut o contestație în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condițiile legale și mi-am motivat argumentele în acest sens. Nu vă pot spune ce s-a întâmplat în sala de judecată".

Imediat ce se va lua o decizie în acest caz vom reveni cu soluţia dată de către Înalta Curte, în cadrul acestui articol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel