DNA, sinteză condamnări februarie 2019

Scutaru Cristina / 03 apr 2019 / 16:22 Salveaza PDF Comentarii

În cursul lunii februarie 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 60 inculpați prin 19 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:

primar municipiu, primar comună, adjunct al Inspectoratul Județean de Jandarmerie, director în cadrul unei companii de stat, 2 consilieri locali, 3 directori din administrație publică locală, avocat, 3 funcționari vamali, 1 om de afaceri, 6 funcționari publici.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 60 inculpați variază între 9 ani închisoare și 6 luni amânare

 


Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare".


Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.


În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24