Hunor: Vrem să dovedim cine suntem, ce dăm României

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că prin proiectul ”1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România”, comunitatea maghiară vrea să demonstreze ce dă societății românești. 

”O altă chestiune despre care trebuie să vorbim este dezvoltarea comunităţii - '1.000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România', aşa se numeşte programul despre care am vorbit şi în vară. În anul Centenarului, în 2018, am vrea să dovedim cine suntem noi, aici, maghiari în România şi în Ardeal, după 100 de ani. Suntem o comunitate creatoare de valori şi ne-am păstrat o comunitate puternică (...) Noi am vrea să demonstrăm ce dăm noi României, societăţii româneşti; dacă se vrea dialog, vom da dialog. Noi nu mai avem cum să împărţim trecutul, dar eu sper că, în ceea ce priveşte viitorul, vom reuşi să îmbunătăţim nivelul de încredere, astfel încât să fim în stare să planificăm pentru noi înşine un viitor comun. Eu cred că dezvoltarea comunităţii va rămâne în continuare extrem de importantă. Nu există politică minoritară, nu există dezvoltare a comunităţii, indiferent că suntem senatori, parlamentari sau consilieri, pentru noi, dezvoltarea comunităţii este o sarcină la fel de importantă ca şi reprezentarea intereselor politice, motiv pentru care eu rog fiecare organizaţie teritorială să nu uite, nici măcar pentru o secundă, de dezvoltarea comunităţii”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

[citeste si]

Potrivit preşedintelui UDMR, în ultimii 100 de ani, maghiarii din Transilvania au creat valori în toate domeniile, în sport, în cultură, în ştiinţe, în economie, este o comunitate creatoare de valori şi astfel ”vrem să ne menţinem, vrem să rămânem comunitate maghiară, dar pentru asta este nevoie să se ţină cont de Declaraţia de la Alba Iulia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel