Hunor, despre Jobbik: Un subiect de weekend. Prostiile circulă libere

hunor kelemen dece
hunor kelemen dece

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, se delimitează de afirmațiile instigatoarea ale liderului partidului extremist Jobbik. Totodată, el consideră că unele reacții venite din partea Bucureștiului au fost exagerate, subiectul fiind unul ”de weekend”.

”Nu putem accepta în secolul 21 intervenţia şi influenţa partidelor extremiste în societatea noastră. Noi nu avem nici o relaţie instituţională cu Jobbik şi nici cu alte forţe extremiste şi aceste afirmaţii nu ne ajută cu nimic. Respingem şi ne delimităm de astfel de afirmaţii”, a declarat Kelemen Hunor, luni dimineața, la RFI.

Liderul UDMR simte că este nevoit să rezolve probleme pe care persoane precum liderii Jobbik le aruncă opiniei publice, pentru ca apoi să dispară din peisaj.

”Indiferent de cine sunt făcute astfel de afirmaţii, ei se urcă în maşină, pleacă bine mersi din România, se simt foarte bine acasă şi tot noi rămânem acasă şi trebuie să rezolvăm problemele noastre (...). De aceea, poziţia noastră este foarte clară: eu aş prefera să nu avem astfel de declaraţii, astfel de intervenţii, astfel de idei, dar în secolul 21, în Uniunea Europeană, în lumea liberă, aşa cum şi mărfurile şi ideile şi chiar şi prostiile circulă liber, n-ai ce să faci!”, mai spune președintele Uniunii.

Jobbik a stârnit reacții exagerate

”Nici reacţia autorităţilor româneşti, nu a autorităţilor, ci a unor politicieni nu trebuie să fie o reacţie exagerată, dai o importanţă mai mare decât are o astfel de declaraţie făcută la o tabără de vară”, adaugă Hunor, care precizează că acesta ”a fost un subiect de un week-end, de vară şi nu trebuie să dă o importanţă mai mare decât e”.

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal de la Borzont, județul Harghita, că partidul său va apăra drepturile și interesele maghiarilor din Transilvania. Jobbik e dispus să-și asume un conflict cu România, adăuga Vona Gabor.

Ministerul de Externe român a cerut o reacție de disociere a Executivului ungar față de astfel de afirmații. Diplomația ungară a ieșit cu precizări, spunând că Jobbik nu este implicat în activitatea Guvernului, iar Budapesta respectă principiile parteneriatului strategic româno-ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel