Hunedoara: Un bărbat creşte cai în mijlocul Devei de peste 20 de ani; autorităţile iau măsuri

Administraţia locală din Deva va schimba, în foarte scurt timp, regulamentul care stabileşte modul în care pot fi crescute animalele domestice în oraş, după ce oamenii dintr-un cartier s-au plâns autorităţilor că, de peste 20 de ani, un cetăţean creşte cai într-un spaţiu situat în zona ştrandului din localitate.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, şi Poliţia Locală s-au deplasat luni la faţa locului pentru a discuta cu oamenii, însă întâlnirea s-a încheiat fără un acord cu persoana reclamată.

"Chiar lângă ştrandul municipal, un cetăţean creşte cai şi alte animale. Evident, fără nicio formă legală! Dejecţiile de la ferma improvizată se varsă pe domeniul public, ajung chiar pe terenul ştrandului, iar întreaga zonă e învăluită într-un miros pestilenţial', a declarat primarul Devei.

El a menţionat că a prezentat luni situaţia şi la Prefectura Hunedoara, unde au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare, ai Gărzii de Mediu, jurişti, conturându-se un plan pentru soluţionarea situaţiei.

"Amenzile pe care instituţiile statului le vor aplica pentru punerea în pericol a stării de sănătate a populaţiei sunt doar o parte a acestui plan. În cazul Direcţiei Sanitar-Veterinare, amenda prevăzută de lege poate ajunge la 20.000 lei. Dar nu este destul. Cetăţeanul în cauză, de altfel, are deja trei astfel de amenzi neplătite. Dacă situaţia de neconceput pentru un oraş civilizat, municipiu reşedinţă de judeţ, durează de peste două decenii, vă promit că o vom rezolva! Şi repede!", a notat primarul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului local, Primăria Deva va modifica, pe 8 iulie, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, "Regulamentul de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Deva".

Noua hotărâre va interzice total creşterea ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, bovinelor, precum şi a păsărilor de curte în principalele zone din municipiu.

După aprobarea noi hotărâri a CL Deva, prevederile acesteia vor fi puse în aplicare imediat, iar animalele vor fi evacuate din zona ştrandului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel