Hunedoara: Turiste salvate după 12 ore de acțiune

Vlad Manolache / 21 oct 2018 / 15:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Două turiste au fost salvate după o operațiune extrem de grea a jandarmilor montani și a salvamontișitilor.

Două turiste din Bucureşti, care s-au rătăcit sâmbătă seara în zona vârfului Gugu, din masivul Godeanu, au fost salvate de jandarmii montani şi salvamontiştii din judeţul Hunedoara, la capătul unei intervenţii care s-a încheiat duminică, după aproape 12 ore de acţiune din partea celor două echipe de salvatori.

Cele două femei au întârziat coborârea de pe vârful Gugu, au fost surprinse de întuneric şi ceaţă, după care s-au rătăcit şi nu mai ştiau unde se află.

Nu au necesitat îngrijiri medicale

După ce au sunat la numărul de urgenţă 112, turistele au fost localizate prin GPS şi o echipă formată din jandarmii montani de intervenţie rapidă a plecat din oraşul Haţeg spre locul indicat de coordonate.

"După aproximativ cinci ore şi jumătate, jandarmii s-au întâlnit cu o echipă Salvamont Hunedoara şi au continuat deplasarea împreună încă 30 de minute, până la locul în care se aflau cele două persoane. Cele două turiste au fost găsite în jurul orei 3,00, erau în stare de sănătate bună şi nu au necesitat îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Simona Fodoca.

Echipele de salvare le-au coborât apoi pe cele două femei până în locul în care şi-au lăsat maşina, după care au fost conduse în oraşul Haţeg, unde turistele s-au cazat la o pensiune în cursul dimineţii de duminică.

Vârful Gugu (2.290 m) este cel mai înalt din masivul Godeanu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25