Hunedoara: Turiste salvate după 12 ore de acțiune

Două turiste au fost salvate după o operațiune extrem de grea a jandarmilor montani și a salvamontișitilor.

Două turiste din Bucureşti, care s-au rătăcit sâmbătă seara în zona vârfului Gugu, din masivul Godeanu, au fost salvate de jandarmii montani şi salvamontiştii din judeţul Hunedoara, la capătul unei intervenţii care s-a încheiat duminică, după aproape 12 ore de acţiune din partea celor două echipe de salvatori.

Cele două femei au întârziat coborârea de pe vârful Gugu, au fost surprinse de întuneric şi ceaţă, după care s-au rătăcit şi nu mai ştiau unde se află.

Nu au necesitat îngrijiri medicale

După ce au sunat la numărul de urgenţă 112, turistele au fost localizate prin GPS şi o echipă formată din jandarmii montani de intervenţie rapidă a plecat din oraşul Haţeg spre locul indicat de coordonate.

"După aproximativ cinci ore şi jumătate, jandarmii s-au întâlnit cu o echipă Salvamont Hunedoara şi au continuat deplasarea împreună încă 30 de minute, până la locul în care se aflau cele două persoane. Cele două turiste au fost găsite în jurul orei 3,00, erau în stare de sănătate bună şi nu au necesitat îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Simona Fodoca.

Echipele de salvare le-au coborât apoi pe cele două femei până în locul în care şi-au lăsat maşina, după care au fost conduse în oraşul Haţeg, unde turistele s-au cazat la o pensiune în cursul dimineţii de duminică.

Vârful Gugu (2.290 m) este cel mai înalt din masivul Godeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel