Huawei începe concedierile în SUA

Huawei Technologies, gigantul chinez de telecomunicaţii, a anunţat marţi că va renunţa la 600 de angajaţi de la divizia sa de cercetare din SUA, Futurewei, după ce în mai gigantul chinez de telecomunicaţii a fost pus pe lista firmelor considerate "riscante" de către Washington, transmite DPA.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington. 

Concedierile sunt determinate "reducerea operaţiunilor de afaceri cauzată de SUA. Deciziile de acest fel nu sunt niciodată uşor de luat. Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii", se arată într-un comunicat al Huawei.

Futurewei, care iniţial avea 1.500 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut costuri operaţionale de 510 milioane de dolari, va continua să opereze.

Huawei Technologies va investi în Italia în următorii trei ani aproximativ 3,1 miliarde de euro, a anunţat săptămâna trecută Thomas Miao, şeful subsidiarei italiene a companiei chineze de telecomunicaţii.

Prezent la un eveniment desfăşurat la Milano, Miao a declarat că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în următorii trei ani şi a confirmat concedierea unei părţi din angajaţii din SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel