Urmărește emisiunea live


Hezbollah a bombardat cu zeci de rachete zona nordică a Israelului

Hezbollah a bombardat cu zeci de rachete zona nordică a Israelului 
 /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Hezbollah a bombardat cu zeci de rachete zona nordică a Israelului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Grupul libanez Hezbollah a declarat că a lansat rachete pe teren deschis lângă pozițiile israeliene, ca răspuns la raidurile aeriene israeliene din sudul Libanului.

Grupul Hezbollah a declarat că a tras „zeci” de rachete în disputata zonă a fermelor Shebaa, în nordul Israelului, după ce militarii israelieni au lansat raiduri aeriene în Libanul învecinat, după a doua zi de schimb de focuri. Grupul șiit susținut de Iran și puternic înarmat a mai spus că atacurile aeriene israeliene nu au lovit ținte din Liban, ci terenul viran.

În același timp, armata israeliană a declarat că a lovit „locurile de lansare a rachetelor din Liban”. Israelul a spus că nu dorește să escaladeze la un război în sine, deși este pregătit pentru acesta.

„Peste 10 rachete au fost lansate din Liban pe teritoriul israelian. Majoritatea rachetelor au fost interceptate de ... sistemul de apărare aeriană, în timp ce restul au aterizat în zone deschise adiacente Har Dov", disputatul district de frontieră Shebaa Farms, a declarat forțele aeriene pe Twitter. De asemenea, Radio Armatei din Israel a raportat că armata a tras cu obuze și artilerie către părți din sudul Libanului aflat sub controlul Hezbollah.

A fost a treia zi de ostilități transfrontaliere, iar perioada de pace din 2006, când Israel și Hezbollah au purtat un război de o lună, este pe cale să se degradeze, precizează AlJazeera.

Israelul avertizează: Iranul va putea produce arme nucleare în 10 săptămâni

Iranul va putea produce o armă nucleară în decurs de 10 săptămâni, a declarat miercuri ministrul apărării Benny Gantz diplomaților din statele membre ale Consiliului de Securitate al ONU.

„Iranul a încălcat toate liniile directoare stabilite în JCPOA [acordul nuclear] și este la doar aproximativ 10 săptămâni distanță de la achiziționarea materialelor de calitate necesară pentru arme nucleare”, a avertizat Gantz.

„Prin urmare, este timpul să acționăm. Lumea trebuie să aplice sancțiuni economice și să ia măsuri operative împotriva Corpului de Paza Revoluționară Islamică din Iran.”

Îngrijorări în regiune

În ultimele săptămâni, înalți oficiali israelieni, inclusiv prim-ministrul Naftali Bennett, ministrul de externe Yair Lapid și Benny Gantz și-au exprimat îngrijorările în fața SUA și a altor aliați că Iranul profită de o lungă pauză în negocieri pentru a reveni la JCPOA și pentru a-și avansa programul nuclear . Discuțiile au fost suspendate din iunie, iar regimul de la Teheran spune că nu vor relua cel puțin până când noul său președinte, Ebrahim Raisi, va forma un noul guvern la sfârșitul acestei luni.

Remarcile lui Gantz au fost făcute miercuri într-o prezentare cu Lapid către diplomații din statele membre ale Consiliului de Securitate al ONU, ca parte a unui impuls al Israelului pentru ca CSONU să sancționeze Iranul pentru atacurile sale maritime (ciștește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel