Harghita: Prezenţa unui urs, semnalată în comuna Zetea;populaţia a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi, sâmbătă seara, pentru alungarea unui urs care a fost văzut în satul Sub Cetate, comuna Zetea, locuitorii din zonă fiind avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, la faţa locului a fost trimis imediat un echipaj, însă ursul nu a mai fost găsit.

Din discuţiile purtate de jandarmi cu oamenii din zonă a reieşit că este vorba de un pui de urs care vine într-o livadă, pentru a mânca mere, după care se retrage în pădure.

Echipajul de jandarmerie a rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că animalul nu revine.

Imediat după semnalarea prezenţei ursului în zonă, locuitorii au primit mesaj prin RO-ALERT, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, în sprijinul jandarmilor fiind trimis şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Este pentru a treia oară în ultimele 24 de ore când jandarmii harghiteni sunt chemaţi să alunge urşi care vin în zonele locuite.

Celelalte două cazuri au fost semnalate vineri seara la Lunca de Sus, unde un urs a venit în apropierea pistei de bob şi a fost alungat în pădure de jandarmi, şi în comuna Praid, unde s-a semnalat prezenţa ursului în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar oamenii legii nu au mai găsit animalul atunci când au ajuns la faţa locului.

Şi în aceste cazuri au fost trimise mesaje RO-ALERT, iar jandarmii au rămas în zonă pentru a se asigura că animalele nu revin. AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel