Harghita: Jandarmii, solicitaţi pentru alungarea urşilor din două localităţ. Populaţia - avertizată prin RO-ALERT

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de două ori, în ultimele ore, pentru alungarea unor urşi care au fost văzuţi în zone locuite, în ambele cazuri populaţia fiind avertizată prin mesaje RO-ALERT trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, prima solicitare s-a înregistrat miercuri seara, din satul Cădaciu Mare, comuna Şimoneşti. Apelul la 112 a fost făcut de o femeie care, alertată de câinii ce lătrau foarte tare, s-a uitat pe fereastră, moment în care, pe drumul ce trece prin faţa casei, a observat un urs ce se deplasa paralel cu soţul său, aflat într-o căruţă. Ursul nu s-a manifestat agresiv, continuând să alerge spre drumul naţional ce străbate comuna.

La faţa locului a ajuns, în scurt timp, un echipaj de jandarmi, ursul nefiind observat însă nici pe drum, nici în curţile din apropiere. Jandarmii au continuat să patruleze pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că animalul a plecat. Cea de-a doua solicitare s-a înregistrat joi dimineaţa după ce o conducătoare auto a sunat la 112 şi a semnalat prezenţa unui urs în afara localităţii Feliceni. La faţa locului s-au deplasat o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei Odorheiu Secuiesc şi un echipaj SMURD, dar ursul nu a mai fost găsit acolo.

În ambele cazuri, populaţia din zonă a fost avertizată de existenţa pericolului prin mesje RO-ALERT, trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Jandarmii le reamintesc oamenilor ca, atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să apeleze numărul de urgenţă 112, să nu încerce să intervină pentru îndepărtarea urşilor şi să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel