Hans Klemm - Viorica Dăncilă, întâlnire. Ambasada SUA, precizări

Hans Klemm
Hans Klemm

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, luni, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, despre perspectivele posibilităţii ca obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA să fie eliminată în acest an, prin includerea României în Programul Visa Waiver. 

Subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea de luni dintre ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi premierul Viorica Dăncilă, informează un răspuns al Ambasadei SUA la Bucureşti. 

Cu această ocazie, premierul român şi ambasadorul SUA au făcut o trecere în revistă a Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite, remarcând "dinamica deosebit de pozitivă" a acestuia în anul care s-a încheiat şi perspectivele de dezvoltare ale acestuia. 

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv, cât şi al său personal, pentru extinderea şi aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale, subliniind rolul special alocat de România relaţiei cu Statele Unite în economia politicii externe şi de securitate a ţării noastre", se arată în comunicat. 

Despre vize 

Totodată, premierul Dăncilă a abordat cu ambasadorul Klemm subiectelor vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. 

De asemenea, oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate şi creşterii capabilităţilor acestora şi a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi SUA. 

Prim-ministrul Dăncilă a subliniat deschiderea economiei româneşti faţă de investitorii americani, încurajând misiunea diplomatică a SUA la Bucureşti să transmită, cât mai curând posibil, o lista a companiilor americane interesate să investească în România. 

Investițiile americane 

"Premierul a subliniat importanţa investitorilor americani pe piaţa românească, evidenţiind importanţa acordată de Executiv acestui proiect major de investiţii", se mai spune în comunicat. 

Totodată, concretizarea şi succesul acestui proiect sunt esenţiale pentru aprofundarea cooperării economice bilaterale, a subliniat prim-ministrul Dăncilă, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel