Guvernul Orban a trecut. Preşedintele PPE: Aş vrea să aduc un elogiu curajului lui Orban

Ludovic Orban - Joseph Daul
Ludovic Orban - Joseph Daul

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a salutat  învestirea guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban şi şi-a exprimat convingerea că noul executiv de la Bucureşti va aduce speranţă pentru toţi cetăţenii României, indică un comunicat de presă al PPE.

Aş dori să-l felicit pe prim-ministrul Ludovic Orban pentru preluarea funcţiei şi instalarea unui guvern credibil, responsabil şi pro-european. Aş vrea, de asemenea, să aduc un elogiu curajului şi hotărârii lui Ludovic Orban pentru că a făcut posibil ceea ce anterior părea imposibil: a le da românilor un guvern de centru-dreapta, a declarat Joseph Daul, potrivit Agerpres.

"Va lua măsurile necesare şi urgent"

Potrivit acestuia, Ludovic Orban va avea sarcina dificilă de a corecta pagubele făcute ţării de guvernul social-democrat. Ani de zile standardele democratice au fost slăbite, statul de drept a fost ignorat şi reputaţia României în Europa a avut de suferit. Totuşi, partidele membre ale PPE rămân dornice să-şi asume responsabilitatea şi Ludovic Orban se ridică la înălţimea provocării. Sunt sigur că Ludovic Orban, alături de preşedintele Iohannis, va lua măsurile necesare şi urgente pentru a asigura că statul de drept prevalează, că sistemul de justiţie funcţionează şi că România devine un partener de încredere în regiune şi în Europa încă o dată. Partidul Popular European este alături de partidele sale şi susţine pe deplin noul guvern pentru realizarea acestor scopuri, a adăugat preşedintele PPE.

PPE este cea mai mare formaţiune paneuropeană, incluzând în prezent 84 de partide (inclusiv PNL, PMP şi UDMR) din 43 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, nouă şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi patru din afara UE, 14 membri ai Comisiei Europene la final de mandat şi cel mai mare grup politic (182 de membri) din Parlamentul European. Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, luni, de plenul reunit al Parlamentului României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel