Guvernul Franței se reunește pe tema situației rromilor

Premierul Franței Jean-Marc Ayrault anunță pentru săptămâna viitoare o reuniune interministerială pe tema rromilor. În cadrul acesteia, se vor discuta măsurile care le limitează rromilor accesul pe piața muncii, informează MediaFax.

Ministrul de Interne, Manuel Valls, a declarat azi că urmează să fie anunțate direcții de acțiune în vederea soluționării problemei rromilor instalați în condiții precare în Franța.

Soluția pe care acesta o vede ca fiind optimă este anularea măsurilor de tranziție la care sunt supuși rromii ce le limitează accesul pe piața muncii din opt state UE, inclusiv Franța. Aceste măsuri îngrădesc numărul de angajări autorizate la 50 de meserii prestabilite de Guvern și obligă angajatorul să ceară o autorizație de la prefectură și să plătească o taxă.

Manuel Valls a mai precizat că premierul va conduce reuniunea interministrială cu mai mulți membri ai guvernului și va primi asociațiile care se ocupă de acest dosar. Însă, potrivit declarației sale, "adevărata soluție este ca țările de origine care sunt membre UE să schimbe în mod fundamental politicile care discriminează de decenii aceste populații."

Obiectivul propus de a nu evacua tabere fără ca mai întâi să fie găsite soluții de cazare va fi aplicat progresiv. Ministrul de Interne al Franței a precizat că aplicarea acestei măsuri este totuși dificilă.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că supraveghează modul în care autorităţile franceze procedează în vederea desfiinţării taberelor de rromi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel