Guvernul afirmă că propunerea lui Liviu Luca la CESE aparţine CES şi CNSLR Frăţia

ioana
ioana

Guvernul a transmis automat la Consiliul Uniunii Europene nominalizarea liderului sindical Liviu Luca, făcută de Consiliul Economic şi Social din România, pentru ocuparea unui loc în Comitetul Economic şi Social European (CESE), a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt a Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a subliniat astfel că nominalizarea lui Luca la CESE nu aparţine Guvernului, ci Consiliului Economic şi Social, la solicitarea confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia, din care face parte Liviu Luca. "Conform Legii Dialogului Social 62 din 10 mai 2011 desemnarea membrilor în Comitetul Economic şi Social European (CESE) se face pe baza articolului 113, de către Comitetul Economic şi Social (CES) pentru cele trei segmente separat (Sindicate, Patronate şi Societatea Civilă). În data de 23.06.2011, CES a informat Secretariatul General al Guvernului că, în aceeaşi zi, a fost aprobată în unanimitate desemnarea lui Liviu Luca, membru CNSLR Frăţia, în funcţia de membru al CESE. Liviu Luca l-a înlocuit astfel pe Sorin Stan, tot de la CNSLR Frăţia, pe perioada de mandat rămasă", a precizat Muntean, citat de Agerpres.

Potrivit art. 113, lit. b) din Legea Dialogului Social, Guvernul face desemnările doar în cazul în care CES nu face acest lucru cu cel puţin 30 zile înaintea termenului prevăzut pentru nominalizarea reprezentanţilor în CESE. "În cazul acestei înlocuiri, desemnarea s-a făcut în termen, astfel încât, potrivit legii, nu a fost nevoie de o propunere din partea Guvernului, care a transmis doar propunerea CES, luată pe bază de consens, la Uniunea Europeană", a menţionat Ioana Muntean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel