Guvernul afgan atenţionează în legătură cu "pericolele" pe care le comportă acordul propus între SUA şi talibani

Guvernul afgan a atenţionat miercuri asupra "pericolelor" pe care le comportă acordul propus între SUA şi militanţii talibani, menit să pună capăt conflictului ce durează de ani de zile în această ţară, informează dpa.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Sediq Sediqqi, a notat pe contul său de Twitter că executivul este îngrijorat în legătură cu "pericolele şi consecinţele neplăcute" pe care le va presupune acordul în cazul în care va fi semnat. Guvernul doreşte clarificări suplimentare, a adăugat el.

Aceste comentarii vin la două zile după ce trimisul special al SUA pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, a dat publicităţii proiectul de acord cu guvernul afgan. Khalilzad a întreprins o vizită la Kabul pentru a discuta asupra acordului convenit în principiu între SUA şi talibani.

Khalilzad a declarat pentru postul local ToloNews că un acord final ar putea fi anunţat în următoarele zile, dar că va avea nevoie de aprobarea preşedintelui american Donald Trump.

SUA vor retrage 5.000 de soldaţi din Afganistan în următoarele 135 de zile, ca primă etapă conform acordului.

Una dintre prevederile acordului presupune ca talibanii să poarte negocieri directe cu guvernul afgan, pas pe care militanţii talibani au refuzat până acum să-l facă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel