Guvernul a decis ce se va discuta în ședința miercuri

Guvernul discută în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre pentru aprobarea Strategiei privind dezvoltarea funcţiei publice 2016-2020.

Tot în şedinţa săptămânală, Guvernul va discuta un proiect de lege privind extinderea aplicării de către România a regimului de privilegii şi imunităţi prevăzute de Convenţia cu privire la privilegiile şi imunităţile instituţiilor specializate ale ONU, aprobată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 21 noiembrie 1947, pentru instituţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, dar şi un proiect de lege pentru modificarea articolului 57, alineatul 1 din Legea minelor numărul 85/2003.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului de miercuri se numără şi un proiect de hotărâre pentru modificarea HG numărul 8/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, dar şi un proiect de hotărâre privind stimularea performanţei şcolare înalte din învăţământul preuniversitar.

Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de hotărâre privind aprobarea sumei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2016 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu-Severin.

De asemenea, Executivul va discuta miercuri un proiect de hotărâre privind modificarea HG numărul 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul naţional de investiţii.

Totodată, pe agenda şedinţei se află şi un memorandum cu tema 'Aprobarea efectuării donaţiei unui bun mobil, aparţinând domeniului privat al statului, către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel