Gușă: Declarația lui Antonescu marchează o criză fără precedent în USL

Analistul politic Cozmin Guşă consideră că declaraţia lui Crin Antonescu privind necesitatea respingerii sau retragerii proiectului minier de la Roşia Montană marchează o criză fără precedent a USL, ce ar putea duce chiar la ruperea guvernării. Guşă a subliniat că miniştrii liberali ar trebui să-şi exprime public poziţia în legătură cu proiectul minier.

"Această declaraţie a lui Crin Antonescu marchează cea mai mare criză a USL în interiorul său de până acum. (...) Astăzi, candidatul la Preşedinţie face un pas mare în lateral din coloana USL într-un proiect atât de drag lui Ponta, pe care premierul l-a susţinut până în prăsele. Distorsiunile îl discreditează pe Ponta ca om politic: el respingea proiectul în urmă cu un an, ca apoi să devină partizan în urma unor jocuri de culise. (...)

Crin Antonescu n-a vorbit doar despre stradă, ci a spus cu subiect şi predicat că se dezice de o poziţie gen Ponta, care, ca premier emite o ordonanţă, dar ca deputat respinge proiectul, şi de o poziţie gen Rovana Plumb, care spune că avizul de ministru îl va da în funcţie de cum se votează în Parlament", a comentat Cozmin Guşă, citat de realitatea.net.

"Se poate ajunge la ruperea guvernării"

Pornind de la declaraţiile lui Crin Antonescu, analistul politic a lansat mai multe scenarii, care merg până la ruperea guvernării. Acest scenariu ar fi posibil dacă miniştrii liberali nu vor fi susţinuţi de partid în poziţia lor privind Roşia Montană şi vor fi nevoiţi să plece din guvern. Gușă consideră că poziţionarea președintelui PNL împotriva proiectului va avea valoare doar pe termen scurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel