Gruparea Onţanu, tun imobiliar de 350 milioane euro. Băsescu nu ar fi străin de afacere

 Primarul sectorului 2, generalul-maior Neculai Onțanu, ales de patru ori în  scaunul de edil, se pare că este implicat într-un tun imobiliar de circa 350 de milioane de euro, potrivit dezvăluirilor de la Sinteza zilei de duminică seara. În această cauză, informațiile merg până la fostul primar general, Traian Băsescu.

 Neculai Onțanu, edilul Sectorului 2 a fost chemat, luni, la DNA pentru a da explicații în calitate de suspect, făptuitor, potrivit sursei citate.

Cauza se referă la o retrocedare dubioasă,   ce reprezintă un dosar penal care ar putea să ajungă până la Traian Băsescu.

 Presupuşii moştenitori ai terenului pe care se află Spitalul Fundeni au vrut să intre în posesia spaţiului, de circa 30 de hectare, însă cererea le-a fost respinsă. Totul se întâmpla  în anul 2000, retrocedare fiind respinsă.

 După venirea lui Onţanu la Primăria sectotului 2, retrocedarea a fost posibilă, dar pe un alt teren, pe Șoseaua Petricani 11A. Decizia a fost luată de Comisia Județeană a Capitalei în mandatul de primar al lui Traian Băsescu și validată de fostul prefect, Ovidiu Grecea. Punerea în posesie a fost realizată de Neculai Onțanu. Afacerea a degenerat deoarece gruparea a mai  pus ochii şi pe alte 30 de hectare, astfel că tunul imobiliar vizează 60 de ha, adică 350 de milioane euro, după cum estimează dezvoltatorii imobiliari.

Problema este că terenul nu putea fi retrocedat deoarece vechii proprietari ar fi cedat statului aceste suprafețe. În acest moment persoane din Primăria Capitalei și cea  a Sectorului 2 ar fi fost audiate de către DNA.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel