Grindeanu, ASIGURĂRI pentru investitorii români: Nu voi ezita

Guvernul nu va ezita să ia măsurile adecvate pentru protejarea şi sprijinirea intereselor investitorilor români, a declarat miercuri premierul Sorin Grindeanu. 

"Nu vom ezita să luăm măsurile adecvate pentru a proteja şi sprijini interesele mediului privat românesc. România se mişcă într-o direcţie bună, iar perspectivele sunt încurajatoare. Trebuie, în schimb, să ne asigurăm că vom menţine acelaşi ritm şi că economia funcţionează pe baze solide, competitive şi sustenabile.

De aceea, strategia Guvernului este ca prin măsurile pe care le ia să reuşească să comute motoarele dinspre consum către acele domenii care asigură o creştere a productivităţii şi încurajează crearea a noi locuri de muncă, iar în acest moment prioritatea zero a Guvernului este să dăm drumul la investiţii, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii", a afirmat Grindeanu la "Forumul Capitalului Românesc", eveniment dedicat dialogului cu investitorii români. 

Prim-ministrul a subliniat, totodată, necesitatea eficientizării procedurilor necesare absorbţiei fondurilor europene. 

Şeful Executivului a arătat că Guvernul trebuie să continue reforma în Educaţie pentru asigurarea forţei calificate de muncă, în corelare cu piaţa muncii şi reducerea birocraţiei, prin eliminarea altor taxe, în afara celor 102 deja anulate, începând cu anul viitor. 

"Interesul nostru este să fim parteneri, să vă sprijinim şi nu să vă sufocăm cu controale şi amenzi", a susţinut premierul. 

În opinia sa, provocările pentru investitorii români venite dinspre zona euro pot fi contracarate prin "mai multă inovare" şi sprijin al autorităţilor. El a dat ca exemplu măsuri deja luate, cum ar fi scutirea, pe 10 ani, a firmelor care desfăşoară activităţi de inovare, cercetare-dezvoltare, stabilirea unei cote de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulţi salariaţi şi eliminarea cotei de impozit de 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel