Grecia, în căutarea unei soluţii după moartea a două persoane într-un incendiu într-o tabără de migranţi

Autorităţile elene sunt în căutarea unei soluţii pentru dezamorsarea tensiunilor în tabăra de migranţi Moria de pe Insula Lesbos după ce două persoane au murit într-un incendiu în această tabără supraaglomerată, relatează luni DPA.

"Mii de migranţi trebuie transferaţi pe continent cât mai curând posibil", a declarat primarul capitalei insulei Mytilini, Stratos Kytelis, pentru Skai TV. "Nu se poate continua aşa", a adăugat el.

La Atena, cabinetul prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis urmează să se întâlnească să discute paşii următori. Guvernul a declarat săptămâna trecută că are planuri de a reloca 10.000 de migranţi din insulele din Egee pe continent pentru a reduce presiunea.

O mamă şi copilul ei au murit duminică în incendii în Moria şi într-o tabără de corturi din apropiere. Cauza incendiului nu a fost încă clarificată. Migranţii au început apoi să se revolte şi s-au confruntat cu poliţia.

Tabăra, parte a centrului pentru procesarea cererilor de azil, a fost puternic avariată.

Autorităţile au trimis în Lesbos întăriri speciale ale poliţiei în cursul nopţii. Luni, situaţia pe insulă era încă tensionată.

Taberele de pe insulele greceşti din estul Mării Egee - Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos - erau deja supraaglomerate chiar înainte de afluxul recent accelerat de migranţi din Turcia.

În prezent sunt acolo aproximativ 30.000 de persoane, cu 16.000 mai multe decât în aprilie, în timp ce taberele au fost construite pentru aproximativ 6.000.

Rata de sosiri şi numărul populaţiei de migranţi sunt acum la cel mai înalt nivel de la acordul din martie 2016 între Uniunea Europeană şi Turcia pentru a stopa fluxul de migraţie prin Balcani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel