Grecia a trimis Germaniei o notă diplomatică privind despăgubirile de război

Grecia i-a trimis Germaniei o notă diplomatică în care cere ca Berlinul să discute cu Atena problema acordării de despăgubiri pentru cel de-Al Doilea Război Mondial, a anunţat marţi Ministerul de Externe grec, informează dpa.

Cu trei ani în urmă, o comisie de experţi a estimat valoarea pierderilor cauzate de război la cel puţin 290 miliarde de euro (328 de miliarde de dolari).

Atena anunţase la sfârşitul lui aprilie că va trimite o notă verbală, considerată mai puţin formală decât corespondenţa diplomatică scrisă la prima persoană. La momentul respectiv, Parlamentul de la Atena l-a mandatat pe premierul Alexis Tsipras să revadă problema despăgubirilor de război din partea Germaniei.

Grecia cere despăgubiri pentru pagubele de război şi crimele comise în timpul ocupaţiei naziste asupra ţării din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tsipras a declarat că odată cu retragerea Greciei dintr-o serie de programe internaţionale de asistenţă, a venit timpul ca această problemă să fie discutată din nou.

Germania consideră că problema a fost soluţionată odată cu reunificarea Germaniei, în 1990, şi cu tratatul care stipulează că noua Germanie nu va trebui să plătească alte despăgubiri.

De altfel, avocaţi şi istorici au opinii diferite în ceea ce priveşte eligibilitatea Greciei pentru despăgubiri de război.

Vezi și: Dacia în topul vânzărilor în Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel