Grecia: Un seism resimţit la Atena, replică celui din 19 iulie

Un cutremur de pământ, o replică a celui din 19 iulie care a avut o intensitate mai mare, a fost resimţit duminică la Atena, fără să provoace victime sau pagube materiale, a anunţat Institutul elen de geodinamică, citat de France Presse. 

Epicentrul acestui cutremur cu magnitudinea de 4,2 a fost localizat la 23 de km nord-vest de capitala elenă. Nu există 'niciun un motiv de îngrijorare.Este o replică normală' a seismului produs cu nouă zile în urmă, a declarat directorul Institutului de geodinamică, Akis Tselentis.

Magnitudinea cutremurului de pământ din 19 iulie, care a zdruncinat capitala Greciei, provocând în special perturbări ale liniilor telefonice, a fost de 5,1 - a amintit expertul grec, în timp ce intensitatea acestuia a fost evaluată la 5,3 de Institutul geologic american USGS, de referinţă mondială în materie de seismologie. Epicentrul acestuia s-a aflat de asemenea la 23 km nord-vest de Atena.

Un cutremur puternic - cu o magnitudine de 5,9, care a avut loc în 1999 - s-a soldat cu 143 de morţi în regiunea capitalei elene, lăsând amintiri traumatizante în rândul populaţiei. Grecia este situată pe importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente aici, cel mai adesea fără pierderi. În iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 pe insula Kos din Marea Egee a provocat două decese şi pagube importante, aminteşte AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel