EXCLUSIV  Gratuități tren. Dediu, președintele UNSR: Studentul de astăzi este mult mai bun, mai creativ decât studentul de ieri

Vlad Dediu
Vlad Dediu

În contextul în care Guvernul ar putea limita numărul călătoriilor studenților pe tren, Vlad Dediu, președintele UNSR, a vorbit, pentru DC News, despre importanța menținerii acestei facilități pentru toți studenții din Romînia, dar și solicitarea acestuia către ministrul Teodorovici.

Cred că s-a mers puțin cam departe cu această propunere. Am solicitat o dezbatere publică! Nu vom sta degeaba dacă se vor tăia gratuitățile pentru călătoriile cu trenul. Acestea sunt foarte importante pentru noi. Cred că toți studenții din România sunt dependenți de aceste facilități. În primul rând, noi vrem o consultare publică. Poate că guvernanții nu s-au gândit poate la efectele propunerii, noi vrem să fie totul transparent și să ia în considerare poziția noastră. Nu vrem să fie luată decizia peste noapte. Noi am aflat duminică de dorința domnului ministru Eugen Teodorovici, iar a doua zi, luni, această propunere era deja votată în CEX-ul partidului, a spus Vlad Dediu.

DC News: Care este poziția voastră cu privire la propunerea că unii studenți ar trebui să aibă gratuitate cu trenul în funcție de performanța la facultate?

Am citit și acea propunere în care să se elimine gratuitatea pentru studenții cu restanțe și nu sunt de acord cu acest lucru. Îi lăsăm să meargă gratuit cu trenul doar pe studenții integraliști iar pe ceilalți îi punem să plătească? Sunt 'n' motive pentru care un student are restanțe. Nu putem să știm de ce un student are o restanță. Mai mult, această eliminare a gratuității ar încuraja studenții să fie supărați pe sistem decât să îi motivăm să învețe ca să aibă gratuitate. Aceasta este o minciună. Studentul din ziua de azi nu va învăța dacă este obligat să învețe, a spus Vlad Dediu.

DC News: Cum răspunzi criticilor care spun că studenții nu ar trebui să aibă această facilitate de a călători gratuit cu trenul?

Este foarte greu de dat un răspuns pentru că majoritatea oamenilor sunt critici pentru că unii studenți și-au bătut joc, din păcate, de această gratuitate, dar răspunsul pentru critici este că ei nu au fost studenți în acești ani. Studentul din ziua de astăzi este mult mai diferit față de studentul de ieri. Studentul de astăzi este mult mai bun, poate să fie mult mai creativ decât studentul de ieri. Am solicitat public o dezbatere publică pentru a pune la aceeași masă toate organizațiile și federațiile studențești pentru a afla și domnul Teodorovici părerea noastră cu privire la aceste propuneri și discuții venite din interiorul partidului PSD, a concluzionat Vlad Dediu, pentru DC News.

Vezi și Gratuitatea pe tren dată de Dragnea, în pericol. Cazul oamenilor cu handicap cu mai puține drepturi decât studenții

Vezi și FĂRĂ gratuitate la tren pentru studenți. Mircea Badea: Mă simt jignit. Îmi vine să vomit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel